05 / 12 / 2025

TOKİ, Ankara’da 103 bin konut inşa etti!

TOKİ, Ankara’da 103 bin konut inşa etti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, açılış töreninde yaptığı açıklamada, TOKİ’nin Ankara’da 103 bin konut inşa ettiğini söyledi.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen toplu açılış töreninde, toplam değeri 2 milyar 218 milyon lirayı bulan 37 yeni esere kavuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  Ankara  Valisi Vasip Şahin,  TOKİ  Başkanı M. Levent Sungur ve milletvekilleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Kızılcahamam’ın çehresini değiştiren bu yatırımların ilçeye büyük değer kattığını vurguladı.

“Kızılcahamam’ı bambaşka bir görünüme kavuşturan, ilçemize önemli bir vizyon kazandıran bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum,” diyen Erdoğan, projelerde emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür etti.

Erdoğan, Ankara genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına da dikkat çekerek, “Milli mücadelenin karargâhı olan Ankara’mızı, hak ettiği ihtişama kavuşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ankara’nın her köşesinde depreme dayanıklı, güvenli ve modern yaşam alanları inşa ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

TOKİ, Ankara’da 103 bin konut inşa etti!

Kızılcahamam’da yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Kasaplar Çarşısı’nın hızla yenilendiğini ve esnafın hizmetine sunulduğunu belirten Erdoğan, ilçede 55 bina ve 151 iş yerinin sokak sağlıklaştırma projeleriyle yenilendiğini, Yenice Mahallesi’nde ise modern bir hamam ve 16 yeni iş yerinin tamamlandığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise Ankara’nın dört bir yanında yürütülen kentsel dönüşüm, kamu binaları, millet bahçeleri ve sosyal projelerle başkentin çehresinin değiştiğini vurguladı.

Kızılcahamam’ın Türkiye’nin ilk Sıfır Atık pilot ilçesi olduğunu hatırlatan Kurum, ilçenin çevre dostu projelerle örnek bir konuma geldiğini söyledi.

TOKİ Başkanı M. Levent Sungur da Ankara’da 41 bini kentsel dönüşüm olmak üzere toplam 103 bin konut ve sosyal donatının hayata geçirildiğini, Kızılcahamam’da ise 363 konut, eğitim kurumları, cami ve Kasaplar Çarşısı gibi önemli projelerin tamamlandığını belirtti.

Açılışı yapılan 37 yeni eser, Kızılcahamam’ın sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacak. Törende, ilçenin modernleşmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verildi.
 


Geri Dön