25 / 04 / 2024

Kuzu Holding'ten 5 yılda 1 milyar TL'lik yatırım hedefi!

Kuzu Holding'ten 5 yılda 1 milyar TL'lik yatırım hedefi!

2011'den gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Holding şimdiye kadar 500 milyon TL'lik yatırım yaptı. Şirket, 2 kat daha büyümeyi ve 5 yılda da 1 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.



2011'den gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Holding, 5 yılda 500 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi. Firma, önümüzdeki 5 yılda da 1 milyar TL'lik yatırım hedefliyor. 


Kuzu Holding CEO'su Selim Kuzu yatırım ve projelerden bahsetti. Kuzu, "Profesyonel hayatımda özellikle otel ve ofis binaları konusunda çok iyi işler yaptım. Almanya'da kendi şirketimle çalışmalarım sürüyor. Berlin'de kentsel dönüşüm konusunda 102 bloktan oluşan bir proje geliştiriyoruz. Türkiye pazarına girişim danışmanlık hizmetleri ile oldu. 2011'de de kendi şirketimizi kurarak kendi projelerimizi geliştirmeye başladık" dedi.


Türkiye'de önce Hilton'un franchising partneri olduklarını ve gelişen ilçelerde yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Kuzu, "Bu kapsamda Eskişehir, Çanakkale ve İzmir'e yoğunlaştık. 2012'de Eskişehir'de Türkiye'nin ilk termal konseptli 5 yıldızlı Double Tree by Hilton Oteli'ni geliştirdik, 2014'te inşaata başladık. Bu yıl temmuz ayında açacağız. Eskişehir'de ayrıca 306 dairelik Terrace Park projesini yaptık. Çanakkale'de denize sıfır konumdaki Double Tree by Hilton Oteli'nin kaba inşaatını tamamladık. Önümüzdeki yıl mart ayında açmayı planlıyoruz. Burada ayrıca Milestone 2015 isimli küçük bir butik otelimiz var. Urla'da da Urla Q205 ve The Village Urla isimli 2 proje yürütüyoruz. Bunlardan The Village Urla'da 50 dönüm arazi üzerine 21 villa yapıyoruz. Her bir villa 3 dönüme yakın bahçeye sahip olacak" diye konuştu. 


İzmir Çeşme'de 3 projesi olduklarını hatırlatan Kuzu, "31 villadan oluşan Estilo Çeşme'nin kaba inşaatı bitmek üzere. Buradaki villaları bir yıl içinde teslim etmeyi Türkiye'de gayrimenkul ile inşaat sektörlerinin birbirine karıştırıldığını vurgulayan Kuzu, şunları söyledi: "Burada inşaat şirketi sayısı çok ama gayrimenkul şirketi az. Danışmanlığını yaptığımız şirketler bir holdingin içinde bir dal gibi ilgileniyorlardı. Firmaların yüzde 90'ı mevcut arsalarını değerlendirmek amacıyla bu işe girmişlerdi. İnsanlara iki sektör arasındaki farkı aktaramadık. Türk firmalarının danışmanlık hizmetine bakışı da farklı. Bunlar bizi yorduğu için kendi şirketimizi kurup, kendi projelerimizi geliştirmeye başladık'' şeklinde konuştu. 


Türkiye'de şimdiye kadar toplam da 500 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyleyen Kuzu sözlerine şu şekilde son verdi; ''Önümüzdeki dönemde yine bu bölgelerde yatırımlarımız sürecek. Çanakkale'deki otelimiz köprünün öncesinde açılacak. İstanbul bizim için fîzbl değil. Önümüzdeki 5 yıllık stratejimizde İzmir-Çeşme-Urla ağırlık kazanacak. Arsalarımızı aldık, alacağımız arsalar da var. 5 yılda 1 milyar TL dolayında daha yatırım yapacağız. Yatırımımız 10 yılda 1.5 milyar TL'ye yaklaşacak."



Dünya


Geri Dön