19 / 04 / 2024

Las Vegas'a İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın benzeri yapılacak!

Las Vegas'a İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın benzeri yapılacak!

İstanbul'daki tarihi Kapalıçarşı'nın Las Vegas'taki benzerinde 150 dükkân bulunacak. Aktar, manav ve kasabın da yer aldığı alışveriş merkezinde dünyanın pazarlık yapılabilen ilk Swarovski mağazası da hizmet verecek...



İstanbul'daki tarihi Kapalıçarşı'nın Las Vegas'taki benzerinde 150 dükkân bulunacak. Aktar, manav ve kasabın da yer aldığı alışveriş merkezinde dünyanın pazarlık yapılabilen ilk Swarovski mağazası da hizmet verecek.


ABD'nin kumarhaneleri ve Paris, Venedik ve New York gibi şehirlerin kopyası otelleriyle ünlü Las Vegas kentine şimdi de İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın benzeri yapılacak. Associated Press ajansının haberine göre; Kapalıçarşı'nın Las Vegas versiyonunun inşaatına bu hafta başlanacak. Gelecek sonbaharda bitmesi planlanan projenin arkasında ABD'li yatırımcı Larry Siegel var. 8 dönümlük bir alanda yer alacak Kapalıçarşı'nın atmosferi de İstanbul'dakiyle aynı olacak. Siegel, "İnsanların, dükkân sahipleriyle pazarlıklar yapabileceği, her yerin seslerle, ışıklarla ve kokularla dolu olduğu bir mekân olacak. İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın daha sterilize ve modern versiyonu olacak diyebiliriz. Açık renkli çinilerin etrafı kapladığı, dükkânların iç içe geçtiği ve geceleri etrafı ışıl ışıl olacak bir mekân düşünün" dedi. Henüz ismi açıklanmayan Las Vegas Kapalıçarşı'sı içinde 150 küçük dükkân yer alacak. Dükkânlar arasında baharatçı, kasap ve manavlar bulunacak. Ayrıca dünyanın ilk pazarlık yapılabilen Swarovski mağazası da hizmet verecek. Larry Siegel, 50 milyon dolarlık projeyle Las Vegas'ın kapalı kapılar ardından sadece kumar oynanan bir yer olduğu imajının değişeceğini söylüyor. Siegel ayrıca Las Vegas Kapalıçarşısı'nın başarılı olması halinde ABD'nin diğer kentlerine de çarşılar kuracağını ve hatta Kanada ile İspanya gibi ülkelere de projeyi taşıyacağını söylüyor.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön