27 / 04 / 2024

Lefter'in ismi Ankara Gölbaşı'ndaki sokağa verilecek!

 Lefter'in ismi Ankara Gölbaşı'ndaki sokağa verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi futbolcu Lefter Küçükandonyadis'in adını Gölbaşı'nda bir sokağa verme kararı aldı



Atatürk Bulvarı üzerinde Kızılay-Kuğulupark arasındaki binalardan kamu malı olanlar için kamu kuruluşlarıyla anlaşılacak, özel mülkiyet binaları için ise kat maliklerinin rızaları alınarak, dış cepheleri kentin mimari estetiğine uygun şekilde yenilenecek.


Belirtilen bölgedeki binaların dış yüzeylerinin yenilenmesi, Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacak.


Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in adı ise Gölbaşı'nda bir sokağa verilecek. Ankara'nın tarihi güzellikleri ve mimarisine sahip yapıları ortaya çıkarılarak, vatandaşların istifadesine sunulacak çalışmaların yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerinde mutlu yuva, huzurlu toplum konularını kapsayan seminerler düzenlenecek ve seminerlere katılımın artmasını özendirecek ödüllü yarışmalar gerçekleştirilecek.


Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın tamamındaki sahipsiz sokak hayvanlarının kontrol altına alınması için gerekli çalışmaları yapacak.


Ankara sınırları içerisindeki boş arazilerde, kıştan kalan kirliliklerin temizlenerek, görsel güzelliğin sağlanması için gerekli çalışmaları yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.


Dünya Gazetesi



Geri Dön