27 / 04 / 2024

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.



Libya Ulusal Petrol Kurumu, Merkez Bankası'nın Liman bütçesini harcamayı reddetmesinden dolayı ham petrol yükleme işlemlerinin askıya alındığını duyurdu.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  el-Halic el-Arabi Petrol Şirketi olmak üzere bazı şirketlerin borçlarında aşırı yoğunluk olduğuna işaret eden açıklamada, Merkez Bankası'nın aylar boyunca petrol sektörüne bütçelerinin kullanımını açmadığını böylece limanın mali ve teknik sorumluluklarını yerine getirme gücünü yitirdiğinin altını çizdi.

Libya dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Ayrıca yapılan açıklamada, bu durumdan dolayı ülkede ham petrol üretiminde günlük 280 bin varil azalma olacağı kaydedildi. Kurum yaptığı açıklamada, üretim ve ihracatın durmasından kaynaklanan hukuki sorumluluğun tamamının Merkez Bankası'na ait olduğunun altını çizildi.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön