24 / 04 / 2024

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.



İngiltere Merkez Bankası (BoE), finansal varlıkların mühim seviyede tekrar fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki gelişimleri oldukca yakından takip ettiğini belirterek, Para Politikası Kurulu'nun, görevine müsait olarak orta vadede enflasyonu sürdürülebilir bir biçimde yüzde 2 hedefine döndürmek için ihtiyaç duyulan biçimde ürem oranlarını değiştirmekte tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

Banka'nın resmi internet sitesinde yer edinen BoE Başkanı Andrew Bailey'in açıklamasında, Banka'nın, finansal varlıkların mühim seviyede tekrar fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki gelişimleri oldukca yakından takip etmiş olduğu kaydedildi.

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası dan flaş açıklama gecikmedi!

Geçen haftalarda İngiliz hükümetinin bir dizi önemli duyuru gerçekleştirdiğinin belirtildiği açıklamada, "Hükümetin Enerji Fiyat Garantisi, (hanehalkı enerji faturalarının 2 yıl boyunca sabit tutulması) enflasyondaki kısa vadeli zirveyi (beklenen zirve seviyeyi) azaltacaktır." ifadelerine yer verildi.

İngiliz hükümetinin sürdürülebilir ekonomik büyümeye olan bağlılığının pozitif karşılandığına vurgu yapılan açıklamada, şu değerlendirmeler yer buldu:

"Para politikasının rolü, orta vadede daha fazla enflasyona yol açacak şekilde talebin arzın önüne geçmemesini sağlamaktır. Daha önce Para Politikası Kurulu'nun açıkça belirttiği gibi Kurul, bir sonraki planlanmış toplantısında hükümetin açıklamalarının talep ve enflasyon üzerindeki etkisi ve sterlindeki düşüşün tam bir değerlendirmesini yapacak ve buna göre hareket edecektir. Para Politikası Kurulu, görevine uygun olarak orta vadede enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine döndürmek için gereken şekilde faiz oranlarını değiştirmekte tereddüt etmeyecektir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön