16 / 04 / 2024

Lik Yapı devam eden 3 projesini Aralık 2015'te teslim edecek!

Lik Yapı devam eden 3 projesini Aralık 2015'te teslim edecek!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, Mudanya'nın sakinliğini ve doğasını keşfeden herkesin mutlaka burada yaşamak isteyeceğini vurguladı. Kurt devam eden projeleri hakkında da bilgi verdi..



Mudanya'nın sakinliğini ve doğasını keşfeden herkesin mutlaka burada yaşamak isteyeceğini vurgulayan Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, "Müteahhitlerin başarılı projeleri, Mudanya'da yükselmaya başladıktan sonra burası, büyük bir ivme kazandı. Mudanya adeta çekim merkezi oldu" dedi. 


Konut alıcılarına önce iyi bir alanı ve beraberinde de bir yatırım alternatifi sunan Lik Yapı, devam eden projelerinin tanıtımını TÜYAP Bursa İnşaat 2015 Yapı fuarına gerçekleştirdi. Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, her lükse, her bütçeye göre müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak daireleri olduğunu belirtiyor. Mehmet Kurt yatırımcılar için de bir tespitte bulunarak 'doğru yer, doğru proje, doğru müteahhit'in önemini dikkat çekti. Mudanya'nın doğası, havası görsellik açısından güzelliği ve sağlıklı yaşam için dünyaca ünlü olduğunu kaydeden Mehmet Kurt, artık Istanbulluların bile Mudanya'yı arka bahçeleri gibi kullandığını ve burada konut yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Projelerinin mimari yapılan ve kalitesi ile ön plana çıktığını ve hem yurtiçinden hem de yurt dışından talepler gördüğünü kaydeden Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt. sorularımızı şöyle yanıtladı; 


Devam eden projeleriniz nelerdir? 

Çok iyi projeler hazırladık. Bunlar halkın tüm kesimlerine hitap edebilecek konut projeleri. Bundan önce gösterdiğimiz Lik Yapı kalitesini bu projelerde de arttırmaya devam ediyoruz. Müşterilerimizden de bu konuda çok güzel yanıtlar alıyoruz. Halen devam etmekte olan 6 projemiz var. Projelerimizin hepsi Mudanya'da olmakla beraber 2015 ve 2016'da hepsini teslim etmeyi planlıyoruz. Yılda 300-350 konut üretiyoruz. 


Şuan da 11 blok 88 daireden oluşan Halitpaşa Konakları projemiz %70 seviyesinde. 18 blok 206 dairelik Burgazpark 3. Etap projemiz ise %60 seviyesinde. Butik bir proje olan Çamlık Konakları 30 daire ve %35 seviyelerinde. Bu 3 projemizin de teslimini 2015 Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Likoğlu Residance 101 daire, Seyru Sefa 1 36 daire. Seyru Sefa 2 32 daire ve yine bu 3 projemizi de 2016 Mudanya'da devam eden 6 projelerinin olduğunu söyleyen Mehmet Kurt, "Projelerimizin hepsi Mudanya'da olmakla beraber 2015 ve 2016'da hepsini teslim etmeyi planlıyoruz. 2015 yılında 324 daire, 2016 yılında ise 169 dairelik projelerimiz teslim edilmiş olacak" diye konuştu. 

Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz.


Neden Mudanya'yı tercih ettiniz? 

Çünkü Mudanya, Bursa'nın en güzel ilçesi. Dünyada. havası bakımından ikinci sırada gelen, doktorların dahi reçetelerine yazdığı, doğası ve görselliğiyle sağlık açısından eşsiz bir yer. Biz de bu güzel bölgeye, gerek mimarı projesi, gerek peyzajı, gerek iç mimari tasarımlarımızla yaşam alanlarıyla donatılmış site anlayışı sunuyoruz. Modern bir yaşam için konforu doğayla buluşturuyoruz. Bursa, son araştırmalara göre dünyada en yaşanabilir kentler sıralamasında 48. sıralamada, bu yüzden Mudanya'nın bu konuda ki yerini tartışmaya bile gerek duymuyoruz. 


İstanbullular Mudanya'ya adeta akın ediyor. Mudanya'yı neden tercih ediyorlar? 

Bursa'ya daha önce gelen, Mudanya'nın sakinliğini ve doğasını keşfeden herkes bir gün mutlaka burada yaşamak ister. Buraya daha önce gelememelerin tek sebebi ise nitelikli proje bulamamalarıdır. Son yıllarda iyi müteahhitlerin başarılı projeleri Mudanya'da yükselmeye başladıktan sonra burası büyük bir çekim merkezi oldu. İstanbulluların ilgisini çekti. Bunun diğer bir sebebi de tabii ki deniz otobüsleri. Artık İstanbullu Mudanya'dan işine gidip gelebiliyor. Aynca burada lüksü çok daha ekonomik bir şekilde elde edebiliyor. Mudanya artık İstanbul'un arka bahçesi. 


Mudanya'da çok proje var. Fakat farklılaştırılmış projelerin çok fazla olmadığını görüyoruz? Siz projenizi öne çıkartmak için neler planladınız? 

İlk önce iyi konumda olan arazileri seçmekten başlıyoruz. 

Sonra tam bir ekip çalışmasıyla gerek dış mimari görselliği olsun, gerek iç mimarisi, her metrekaresini nasıl sizler için daha uygun bir hale getireceğimizi hesaplıyoruz. Daire sahipleri bu daireleri kullanmaya başladığında zaten o rahatlığı hissediyorlar ve bizi tekrar tercih ediyorlar. 


Kullandığımız tüm malzemeler özenle seçtiğimiz marka malzemeler. Dairelerin satışı olurken bizim kullandığımız malzemenin dışında bir malzeme kullanmak isteyen müşterilerimize de yardımcı oluyoruz. Bizim için müşterilerimizin memnuniyeti her şeyden önemli. Daireleri sattıktan sonra yönetimi ilk 2 yıl biz üstleniyoruz. Eksik varsa, yapılması gereken bir şey varsa o sitenin yararına olan her şeyi üstlenerek profesyonel bir yönetim sunuyoruz. 


Yabancı müşterilerin fuara ilgisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

İMSİAD tarafından fuara iki uçak dolusu yabancı katılımı oldu. Biz sürekli olarak Almanya. Norveç, Tatar, Kuveyt, İran, Ürdün'den Lik Yapıyı araştırıp irtibata geçen müşterilerle karşılıyoruz. Bu etkinin fuarda da yansımalarını gördük. Bu bizi çok memnun etti. 


Arapların Bursa'ya büyük bir ilgisi var? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Öncelikle farklı ülkelerden Bursa'ya yatırım yapılması çok güzel ve gurur verici. 

Fakat biz yaptığımız projelerde komşuluğa çok önem veriyoruz. Bu yüzden bu fuara 6 farklı projeyle katıldık. Müşteri memnuniyetini sağlamak adına, bu konuda proje bazında satış yapmayı planlıyoruz. 


Projelerinizde hedef kitle kimler?  Proje daire fiyatları nedir ve ne tür kolaylıklar sağlıyorsunuz? 

Burgazpark'ta metrekaresi 2000. Halitpaşa'da 3000 TL gibi uygun fiyatlarımız var. 

Proje kredi oranlarımız çok düşük ve bu konuda müşterilerimize çok uygun seçenekler sunuyoruz. Satışlarda %30'unu peşin geri kalan ödemeyi proje kredisi olarak değerlendiremiyoruz. 12 ay(0,16) 36 ay(0,60) - 60 ay(0,69) - 120 ay(0.81) oranları müşteriye rahat alım imkanı sunmaktadır. 


Gayrimenkul yatırımcılarına önermek istediğiniz neler var? Konut almak isteyenler önce nelere dikkat etsinler? 

Mudanya'ya yatırım yapanlar çok doğru bir tercih yapıyor. Çünkü buranın çok fazla değer kazanacağını düşünüyorum. Projeleri iyi takip edip seçmelerini tavsiye ediyorum. Değer kazanacak yerleri alsınlar. Şuana dek yaptığımız tüm projelerde müşterilerimiz 100'de 100'e varan kazanç sağladı diyebilirim. Çünkü araziyi seçerken konut olarak havadar, deniz manzaralı yerler seçmeyi tercih ediyoruz. 

Mudanya İstanbul'un yeni Bahçeşehir'i olacak. Bu anlayış olduğu zaman toplumun her kesiminden talep de oluyor. Doğru çizgideyseniz satış kaygısı yaşamıyorsunuz. Akıllı ev konseptine uygun olarak, yaşam alanında yormayacak konutlar inşa ediyoruz. Dinamik, insan odaklı, ihtiyaçlara duyarlı bir kuram olarak, lüks konut anlayışımız yalnızca 1.sınıf işçilikten ibaret değil. Yapılan iş huzur, güven ve konfor: karlılık, sağlık ve rahatlık sunabilmeli. 


Bursa Kent


Geri Dön