25 / 04 / 2024

Limak Çimento Grubu Ankara'ya çimento fabrikası kuruyor!

Limak Çimento Grubu Ankara'ya çimento fabrikası kuruyor!

Limak Çimento Grubu, 155 milyon dolarlık yatırımla Ankara’da kuracağı fabrika için Çinlilerle müteahhitlik sözleşmesini imzaladı. Votorantim Cimentos da, Sivas'a, bugüne kadar Amerika kıtası dışında yaptığı en büyük yatırımı gerçekleştiriyor.



DÜNYANIN en büyük sekizinci çimento üreticisi Votorantim Cimentos, Sivas fabrikasının kapasitesini artırma projesi kapsamında 140 milyon euroluk (152.5 milyon dolar) yatırım kararını açıkladı. Sivas’ın da bugüne kadar gördüğü en büyük yatırım olan Sivas Çimento Fabrikası, fabrikanın mevcut üretim kapasitesini üç kat arttırarak yıllık 0.6 milyon tondan 1.8 milyon ton çimentoya çıkartacak. Temeli haziran ayında atılacak fabrika, sadece yapım aşamasında 700 kişiye istihdam sağlayacak ve çimento üretimine 2017 yılında başlanacak. Şirketin Sivas’ta yapacağı 140 milyon avroluk bu yatırım, aynı zamanda bu yatırım paketi kapsamında şirketin Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımı olacak.


2017'de tamamlanacak


LİMAK Çimento’nun, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı yıllık 1.44 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olacak yeni fabrikası için Çinli Sinoma ile müteahhitlik sözleşmesi imzalandı. 155 milyon dolarlık yeni fabrikanın inşaatı aşamasında 1.000 kişiye, operasyon aşamasında ise 200 kişiye istihdam sağlanacak. Projenin, inşaat ve montajının yaklaşık 20 ay sürmesi ve  2017 yılının ilk çeyreği sonunda tamamlanması hedefleniyor. Yatırım tutarının yüzde 85’i 13 yıl vadeli kredi, kalan yüzde 15’i ise öz kaynaklardan sağlanacak.



Akşam


Geri Dön