25 / 04 / 2024

Limak, ihalelerde Kolin ve Cengiz İnşaat'la yoluna devam edecek

Limak, ihalelerde Kolin ve Cengiz İnşaat'la yoluna devam edecek

Limak, elektrik dağıtımda kalan 3 bölgenin ihalesine de Kolin ve Cengiz İnşaat'la giriyor. Üretim ihaleleriyle de ilgilenen şirket, portföyünü çeşitlendirme peşinde...



HAFTA sonu Yalova'daki Limak Termal Butik Otel'in tanıtımı amacıyla yapılan toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  'Elektrik dağıtımında geride kalan 3 bölgenin ihalelerine katılmak için Limak ismiyle değil Limgaz şirketi olarak ön yeterlilik aldık. Bu ihalelere de Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri'nde ortak olduğumuz Kolin İnşaat ve Cengiz İnşaat ile ortak hareket edeceğiz' dedi. Özdemir, fiyatlar makul bir seviyede olursa bu dağıtım bölgelerinden birini almak istediklerini de kaydetti. Üretim özelleştirmeleriyle de ilgilendiklerini ifade eden Özdemir, 'Asıl amacımız kendi portföyümüzü çeşitlendirmek. Şu anda kendi elimizde ağırlıklı olarak hidroelektrik santrallar bulunuyor. Bunların içine diğerlerini de koymak istiyoruz' dedi.

20 milyon $ yatırdı ama gelir beklemiyor
YAKLAŞIK 20 milyon dolar yatırımla Yalova'da kurdukları  Limak Termal Butik Oteli ile de bilgi veren Özdemir, 'Bu proje bizim için tamamen bir prestij projesiydi. Turizmde toplam 5 bin yatak kapasitesine ulaştık' dedi. Turizmde grup olarak önemli bir noktaya geldiklerini ifade eden Özdemir, 'Artık bize birçok uluslararası turizm yatırımcısı yurtdışında veya yurtiçinde ortak yatırım yapmayı teklif ediyor. Bu konuda görüştüğümüz şirketler var' dedi. 1905 yılında kurulan ve Atatürk'ün Yalova'ya geldiğinde kaldığı bu otelden  bir gelir beklemediklerini belirten Özdemir 48 odalı otelin oda numaralarının da 1881 ile başlayıp 1938 ile sona erdiğini ifade etti ve 'Biz buraya ticari değil, duygusal bakıyoruz' dedi.

Üç dağıtım için 48 şirket yarışacak
AKDENİZ, İstanbul Anadolu Yakası ve Toroslar Elektrik Dağıtım şirketlerinin yüzde 100 oranındaki kamu hissesinin özelleştirme ihalesine katılmak için ön yeterlilik  başvurusu yapan firmaların tümü yeterlilik aldı. Buna göre, Akdeniz için 19, İstanbul Anadolu Yakası için 14 ve Toroslar için de 15 şirket başvurdu. Elektrik dağıtım özelleştirmelerine damga vuran MMEKA şirketi, her üç bölge için de başvurdu. İhalelerde, Sabancı, Aksa, Park, IC, Akfen ve Çalık gibi şirketler de yarışacak. 
Akşam


Geri Dön