23 / 04 / 2024

Limak ve Mapa İGA'daki hisselerini satmayacakmış!

Limak ve Mapa İGA'daki hisselerini satmayacakmış!

Para Dergisi'nde geçtiğimiz hafta yayımlanan "TAV, 3. havalimanına ortak mı oluyor?" başlıklı haberine ilişkin bu hafta düzeltme haberi yayımlandı. Habere göre, Limak ve Mapa, İGA Havalimanları A.Ş.'deki hisseleri satmayacakmış..



Geçen haftaki sayfalarımızda önemli bir kulis haberi yer aldı. "TAV, 3. Havalimam'na ortak mı oluyor?" başlıklı kulis haberimizde özetle TAV'ın İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'deki Limak ve Mapa'nın hisselerine talip olduğunu yazdık.

Limak ve Mapa hisselerini satacak demedik. Havalimanını yapan konsorsiyumdan çıkacağını da yazmadık, "işletme aşamasında TAV, İGA'nın hisselerine talip olacakmış" dedik. Bu tür haberler kaynak çok sağlam olmadan yazılmaz. Bu noktada haber kaynağımızın çok sağlam olduğunu belirtelim. Tabii bu kulisimiz sonrasında haberde adı geçen üç firmadan biri olan Limak Holding tarafından bir açıklama yapıldı. Sorumlu gazetecilik gereği yapılan açıklamayı yayınlıyoruz.

"Geçen hafta derginizde yer alan haberde şirketimizin iştiraklerinden biri olan ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı ve işletmesinden sorumlu İGA Havalimanları A.Ş.'deki hisselerimizi başka bir şirkete devretmek için görüşmeler yaptığımız yönünde bir haber yayınlanmıştır. Bu haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Limak olarak şu anda İGA'da hisse devri ile ilgili hiçbir görüşmemiz bulunmadığı gibi böyle bir gündemimiz de kesinlikle yoktur. Limak olarak İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa etmekte olan konsorsiyumda bulunmaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu ve bir an önce bu havalimanını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için var gücümüzle çalıştığımızı da belirtmek isteriz."

 

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!
 


Geri Dön