26 / 04 / 2024

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 3. Havalimanı'nı inşa eden konsorsiyumun bir parçası olan Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım'ın en geç gelecek yıl halka arz edileceği açıklandı.

Kuveyt'te Bloomberg televizyonuna konuşan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, halka arz için henüz bir danışmanlık şirketi belirlemediklerini söyledi. Özdemir, "İlerlemek için doğru pencereyi arıyoruz. Tüm şirketleriniz hazır. Çimento grubumuz Türkiye'deki ikinci büyük çimento grubu. Altyapı ve enerji gruplarımız da aynı şekilde hazır" dedi. 

Özdemir ayrıca, Kuveyt'teki havalimanı projesiyle beraber bu bölgeye yoğunlaştıklarını belirterek, "Kuveyt'i gelecekteki yatırımlarımız için bir üs olarak kullanmak istiyoruz" diye konuştu. Özdemir, Limak'ın Irak, Suudi Arabistan ve Umman'daki yatırım projeleri için yerel yatırımcılarla işbirliğini hedeflediğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön