26 / 04 / 2024

Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?

Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?

Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?: Kamu Konutları Kanuna göre, her yıl ocak ayında personellerden talepler alınarak ve bazı kriterler göz önünde bulundurularak tahsis işlemi yapılıyor...



Lojman dağıtımı ne zaman yapılır?

Lojman konutları ile ilgili merak edilen "Lojmana yeni giren personel Lojmanda ne kadar süre ile kalır?", "Lojmana yerleşen personel konut değişikliği yapabilir mi?" gibi soruların yanıtı Kamu Konutları Kanunu'nda açıklanıyor.


Peki kanunda yer alan esaslara göre lojman dağıtımı ne zaman yapılır?Lojman dağıtımı ile ilgili esaslar kanunun 14. maddesinde açıklanıyor:


Kamu Konutları Yönetmeliği madde: 14 

Her yıl ocak ayında personellerden talepler alınarak 4 sayılı puan hesaplama cetveli ile hesaplama yapıldıktan sonra puan sıralamasına göre tahsis işlemi yapılır. Ancak; Adıyaman Üniversitesi konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi madde: 8/c Dağıtılacak lojman sayısı 5 veya daha az olduğu takdirde Konut Tahsis komisyonu kararı ve Rektörün onayı ile yeni bir ilan yapılmadan puanlama dikkate alınmak suretiyle dağıtım yapılabilir.


Kamu Konutları Yönetmeliği madde: 20 

Lojmana yeni giren personel Lojmanda ne kadar süre ile kalır?

Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir. Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır.” ifadesine göre oturma süreleri belirlenmiştir.


Lojmana yerleşen personel konut değişikliği yapabilir mi?

Adıyaman Üniversitesi Konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi madde: 9 Kendilerine konut tahsis edilenler, tahsis edilen konutta en az iki yıl oturmadıkça ya da akademik, idari veya teknik bir zorunluluk ve değişiklik olmadıkça konut değiştirme isteğinde bulunamazlar.



Lojman tazminatına ilişkin tebliğ!
Lojman kiraları peşin mi alınır?


Geri Dön