29 / 03 / 2024

Lojman kullanım kuralları!

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..



Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelikteki uyulması gereken esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Konutlarda Oturanların Uyması Gerekli Esaslar

Kendisine konut tahsis edilen kiracılar, konutta oturdukları süre içinde aşağıda betirtilen esaslara uymak zorundadırlar.


a) Konut sakinlerinin huzur ve sükünunu bozucu genel ahlak ve değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunamazlar,


b) Yönetici tarafından tesbit edilen, konutların iyi kullanılması, korunması ve tahribatının önlenmesi ile ilgili önlemlere titizlikle uyarlar,


c) Konutların tamamını veya bir bölumünü, başkalarına devredemezler veya kiraya veremezler,


d) Konutların mimari durumunda ve iç tesisatlarda, kendiliklerinden değişiklik yapamazlar,


e) Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler.


Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından ilgili kuruma bildirilir. 


İdarece bir yazı ile uyarılan ilgilinin aykırı tutum ve davranışını değiştirmemekte ısrar ettiği tutanakla tesbit edilmesi halinde konut tahsis kararı iptal edilerek konuttan çıkartılırlar.



Lojman yönetimi nasıl olur?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön