25 / 04 / 2024

Lojman satışından 1.1 milyar TL gelir!

Lojman satışından 1.1 milyar TL gelir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamuda tasarruf amacıyla satışa çıkarılan kamu lojmanlarından 1.1 milyar TL gelir elde edildiğini dile getirdi. 



Kamuda tasarruf için satışa çıkarılan kamu lojmanlarından 1.1 milyar lira gelir elde edildi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 2.3 milyar lira değerinde 10 bine yakın konutun satışa çıkarıldığını dile getirerek "Bugüne kadar 6 bin 220 kamu konutu satıldı. Bunların 4 bin 800'ü kamu görevlilerine, 1.520'si de kamu görevlisi olmayanlara satıldı. Kapsamdaki konutlar peyderpey değerlendirilip satışa hazırlık işlemleri tamamlanarak satışa sunuluyor" dedi. 

Lojman satışından 1.1 milyar TL gelir!

Ocak ve Şubat tarihlerinde de ekspertiz çalışması yapılan 24 bine yakın kamu konutu satışa çıkarıldı. Devlet lojmanlarının öncelikle kamu çalışanlarına satılarak ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Meclis gündemine taşınan lojman satışına ilişkin son verileri paylaştı. Bakan Kurum, 3 bin 380'i Ankara, 916'sı İstanbul olmak üzere 81 ilde 2.3 milyar lira değerinde 9 bin 943 kamu konutunun satış talimatının verildiğini bildirdi. Bakan Kurum, satışı yapılan toplam kamu konutu sayısının 6 bin 298 olduğunu ve bunların ihale ve satış işlemlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Lojman satışından 1.1 milyar TL gelir!

 Kurum, "Satışı yapılan konutlardan toplam 1.1 milyar lira gelir elde edildi. Satış talimatı verilen kamu konutlarının fiyat aralığı 39 bin lira 2.8 milyon lira arasında. Kamu konutlarının satışında öncelikle genel bütçeli idarelere tahsisli kat mülkiyeti ve kat irtifakı olan kamu konutlarından başlanıldı" dedi.

2021 yılı lojman kiraları belli oldu!


Geri Dön