25 / 04 / 2024

Lojman yakıt parası 2016!

Lojman yakıt parası 2016!

2016 yılında kaloriferli lojmanlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlarda yakıt parası ne kadar? İşte lojman yakıt parası 2016..



Lojman yakıt parası 2016!

Kamu konutları olarak da ifade edilen lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor.


Kamu konutları yönetmeliği gereğince lojmanlar tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılıyor: Özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tizmet tahsisli konutlar oluyor.


Kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlarda yakıt parası ne kadar?


Yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlarda lojman yakıt parası 2016;


2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 1,35 TL/m² yakıt bedeli tahsil edilir.


Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda; birinci fıkradaki yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilir. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilir.


Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,15 TL/m² tahsil edilir.



Lojman tahsis türleri nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön