19 / 04 / 2024

Londra'nın lüks evlerini yabancılar alıyor!

Londra'nın lüks evlerini yabancılar alıyor!

Londra'da emlakçıların yaz aylarında yaptığı araştırmalar, 10 evden 7'sinin yabancı yatırımcılar tarafından alındığını belirledi.   5 milyon sterlin üzerindeki evlerin yüzde 70'i yabancılara satılıyor



Londra'nın merkezinde bulunan 5 milyon sterlin üzerindeki evlerin yüzde 70'i yabancılara satılıyor. Londra'da emlakçıların yaz aylarında yaptığı araştırmalar, 10 evden 7'sinin yabancı yatırımcılar tarafından alındığını belirledi. Başkentte, geçen yılın haziran ayında yüzde 53 olan yabancı alıcı oranının, bu yılın haziran ayında, yüzde 68'e çıktığı saptandı. Londra'da yabancı alıcıların oranının artmasının yanı sıra, şehir merkezindeki ev fiyatlarını yükselttiğinin altını çizen gayrimenkul uzmanları, İngiliz para birimi Sterlin'in zayıflamasının yabancı alıcılara fiyat indirimi sağladığını kaydetti.

EN çOK TALEP ORTADOĞU'DAN
Londra'nın merkezinde ikamet eden yabancıların İngilizlerden daha fazla sayıda olduğuna dikkat çeken uzmanlar, şehir merkezinde emlak sahibi olmak için başvuranların başında Ortadoğuluların geldiğini, onları Ruslar'ın takip ettiğini kaydetti. Emlakçılar, küresel mali krizin yeni bir alıcı profili ortaya çıkardığını, çin, Hindistan ve Doğu Asya'dan süper zenginlerin alıcılar arasında sıkça görülmeye başladığını belirtti. Ayrıca, dünyanın zenginlerinin Londra'da emlak yatırımını gereklilik gördüğü, apartman dairelerinin evlere oranla daha fazla tercih edildiği, Rus yatırımcıların, servisi olan ve yüksek güvenliğe sahip evleri tercih ettiği saptandı.
Sabah/Perihan Korkmaz

 


Geri Dön