19 / 04 / 2024

Louis Vuitton, Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı!

Louis Vuitton, Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı!

Fransız Louis Vuitton (LVMH), ünlü marka Amerikalı Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı. Anlaşma kapsamında hisse başına nakit 135 dolar ödenecek.



Dünyanın en büyük lüks ürünler şirketleri arasında bulunun Fransız Louis Vuitton (LVMH), nişan yüzükleri, beyaz pırlanta kolyeleri ve mavi kutularııyla büyük ün kazanan Amerikalı Tiffany’i 16.2 milyar dolara satın aldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Muhammed Kafadar'ın haberine göre; sektörün şimdiye kadarki en büyük anlaşmalarından biri oldu. Louis Vuitton, Christian Dior, Bulgari gibi 75 markaya sahip LVMH grubu, böylece ABD pazarındaki konumunu daha da güçlendirdi.

HİSSE BAŞINA 135 DOLAR

Anlaşmaya göre LVMH grubu hisse başına nakit 135 dolar ödeme yapacak. Satış haberiyle Tiffany hisseleri New York’ta yüzde 6, LVMH hisseleri ise Paris’te yüzde 2 değer kazandı. Diğer taraftan satış için ilk başta yapılan teklif 14.5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İki şirketin yönetim kurulları tarafından anlaşmanın onaylanıp satışın önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Satın almanın Tiffany’nin dünya çapındaki 300 mağazasını da kapsadığı açıklandı.1837 yılında Charles Lewis Tiffany tarafından Manhattan’da ilk mağazası açılan şirket bugün 14 bin çalışanı ile hizmet veriyor.

Satış, lüks ürünler sektörünün Çin kaynaklı problemler yaşadığı bir dönemde yapıldı. Gençlerin alışveriş tercihleri ve internet satışlarıyla rekabet ise köklü markaları daha da zorluyor. Lüks ürün şirketleri başlıca pazarları olan Çin’de ekonominin yavaşlaması riskiyle karşı karşıya kaldı.


Geri Dön