29 / 03 / 2024

Maaşlara zam vergilerde artış düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! Son dakikada evim şirketi düzenlemesi iptal oldu

Maaşlara zam vergilerde artış düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! Son dakikada evim şirketi düzenlemesi iptal oldu

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun TBMM'de kabul edildi. Tekliften evim şirketlerine 'itibar' ve 'ceza' düzenlemesi son dakikada çıkarıldı.



"Vergi ve ekonomi paketi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Buna göre, muhtarlara net asgari ücret tutarının altında ödenek verilmeyecek. Yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde Katma Değer Vergisi'nden istisna tutulmak için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak. ir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve kazançları serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilecek. Türkiye'de elektrikli araç imal edenlerin yatırım teşvik belgesi kapsamındaki mühendislik hizmetleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar KDV'ye tabi olmayacak. Seyahat acentalarının 2022 yıllık aidatlarının hesaplanmasında 2022 yılı için tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranının yüzde 50'si dikkate alınacak. Torba kanun teklifinde yer alan finans şirketlerinin itibarı, şöhreti ve servetine zarar verebilecek asılsız haber yapanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine ilişkin madde AK Parti tarafından geri çekildi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön