19 / 04 / 2024

Maçka Akif Tuncel Lisesi müze olacak!

Maçka Akif Tuncel Lisesi müze olacak!

65. yıldönümünü kutlayan Maçka Akif Tuncel Endüstriyel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'nin tarihi binası özelleştirilerek, "tekstil müzesi" yapılmak istenmesi tepkilere neden oldu  



  İstanbul Haber Servisi - Mesleki teknik alanında Türkiye'nin ve istanbul'un köklü okullarından birisi olan, bu yıl 65. yıldönümünü kutlayan Maçka Akif Tuncel Endüstriyel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 'nin tarihi binası özelleştirilerek, "tekstil müzesi" yapılmak istenmesi tepkilere neden oldu.

Okul aile birliği, mezunlar derneği ve Maçka Teknik Eğitim Vakfı ortak açıklama yaparak karan eleştirdi. Açıklamada, okulun konumu, tarihi binası ve geniş arazisi ile bazı çevrelerin "iştahını kabarttığına" dikkat çekilerek, "Okulumuzun eğitim-öğrenim amacı dışında kullanılmasını istemiyoruz. Okulumuza bugüne kadar otel, konservatuvar, üniversite ek binası gibi farklı amaçlarla kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığf ndaıı talepler oldu. Okulumuzun 'tekstil müzesi' yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına devrinin yapılmasını istemiyoruz" denildi.
Cumhuriyet

 


Geri Dön