24 / 04 / 2024

Maçka Residences'ın yüzde 80'i satıldı!

Maçka Residences'ın yüzde 80'i satıldı!

Maçka Residences Interior Design By Armani Casa projesinin yüzde 80'i şimdiden alıcı buldu



Astaş'ın yatırımcısı, Armani'nin tasarımcısı, Kempinski'nin de işletmecisi olduğu ve metrekare fiyatlarının 10 bin dolar ile 16 bin dolar arasında değiştiği Maçka Residences Interior Design By Armani Casa projesinin yüzde 80'i şimdiden alıcı buldu...  

Alanların yüzde 10'u da ağırlıklı Avrupalı ve Ortadoğulu yabancılar oldu. Yurtdışında yaşadığı dönemde Kempinski'nin Yönetim Kurulu üyelerinden biriyle tanışan ve Astoria projesi gündeme gelince ünlü markayla 2 ay gibi kısa sürede anlaşmayı başaran Vedat Aşçı, "Armani'yle anlaşmamız da sadece bir ay sürdü. Bunu Four Seasons'da edindiğimiz 'Uluslararası zincir ne ister' deneyimine borçluyuz. Giorgio Armani'yle de bizzat görüştük. Açılışa kendisi de gelecek" dedi. Aşçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Çeşme ve Bodrum'da yeni projeler yapmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Yıl sonuna yakın 7 yıldızlı yeni bir projeyi daha netleştirmeyi planlıyor.

ARAÇ AMACI GEÇTİ
Samsun Bafra doğumlu Vedat Aşçı tüccar bir ailenin oğlu. 1978 yılında Almanya'da olan abisinin yanma üniversite okumak için giden Vedat Aşçı, orada önce Almanca eğitimi almış, 1980'lerde eğitimle birlikte ticarete başlamış. Önce Türkiye'den deri alıp Almanya'da satmaya başlayan Aşçı 1980'lerde revaçta olan deri modası sayesinde büyük ilgi görmüş, önce arkadaşları, sonra onların arkadaşları ilgi gösterince Vedat Bey işleri büyütmüş. Ama iş öyle bir noktaya gelmiş ki Vedat Bey Türkiye'de bu ürünleri daha iyi kalitede ve daha fazla adetlerde ürettirmenin yollarını aramaya başlamış.. Türkiye'ye gelip beraber iş yaptığı atölyelerin kapısını çalan Aşçı onlara Almanya'daki makinecilerden makine sağlama yoluna girmiş. Bu alanda büyük bir boşluk olduğunu ve büyük adetlerde makine satılabileceğini görünce de deri işi makine işinin yanında oldukça küçük kalmış. Yani araç, amacı geçmiş. Bunun üzerine 1983 yılında Astaş'ı kurarak Türk tekstilcisine yerinde hizmet vermeye başlamış. 1985 yıllarında ise Japonlarla birlikte daha da büyüme kararı almış. Pazara girdiğinde yüzde 5 pazar payı olan Juki'nin payı 5 yıl içinde yüzde 60'a kadar çıkmış. îşler büyürken Türkiye'de geçirdiği zamanın giderek azaldığını gören Aşçı, Türkiye özlemiyle vatana dönme kararı vermiş.

Dönüşünden bu yana tekstilden hiç çıkmayan Vedat Aşçı 2000Tİ yıllarda tekstilin zora girmesiyle bir B planı aramaya başlamış. O dönem profesyonellerin yanı sıra kendi ailesinden de 50'ye yakın kişiye istihdam sağlayan şirketin zora girmemesi için önce güney sahillerinde bir turizm yatırımı yapmayı hedeflemiş. Ama o dönemlerde güney sahillerinde turizmin kısa dönemli olması nedeniyle o bölgeye değil İstanbul'a yoğunlaşmış. 2004 yılında ortağı ile önce Four Seasons'ın işletmesini almış. Sonra da Astoria'nın arazisini almış. Ama 'Tek başımıza daha hızlı hareket ederiz' diyen ortaklar yatırımlarını paylaşarak yalnız hareket etmeye başlamış. Vedat Aşçı 'Yatırımım 3-4 yılda geri döner' diye düşünerek Astoria'nın arazisini aldı. Astoria'yı bitirip ardından da Şehmuz Tatlıcı'dan aldığı arazide başlanmış olan projeyi tamamlayıp Bellevue Residence'ı hayata geçirdi. Son olarak da 100 metrekarelik daire fiyatının 1 milyon dolardan başladığı Maçka projesini ilan eden Aşçı, burada yaşayanlara şehrin içinde havuzlu, fitness center'lı bir yaşam alanı vaat ediyor.

Malzemeyi müşterinin eline verip gezdiriyoruz


Geri Dön