25 / 04 / 2024

Maden işi yapan iki firma Hakkari'de tesis kuruyor

Maden işi yapan iki firma Hakkari'de tesis kuruyor

Demokratik açılım, bölgede somut yatırım sinyalleriyle etkisini gösterdi. Hakkari'de maden işi yapan iki firma, bölgeye tesis kuruyor. Yıllardır bekleyen hidroelektrik santraller de devreye alınacak



Hükümetin ortaya koyduğu demokratik açılım, Doğu ve Güneydoğu bölgesine hareket getirdi. Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Şen, demokratik açılım başladığından beri bölgede yatırım alanında hareketlenme başladığını söyledi. Şen demokratik açılımın bölgede büyük bir heyecan ve umut dalgası oluşturduğunu anlatararak “Güvenlik sebebiyle yıllardır değerlendirilmeyen potansiyel yatırıma dönüşmeye başladı. 10 yıl sonra bölge tanınamayacak hızla gelişir” dedi.

İSTANBUL'DAN 2 FİRMA
Şen, yatırımcıların madenler ve alt yapı zenginliğini değerlendirmeye geldiğini aktararak, “Açılım hareketi başladıktan sonra en az iki büyük firma İstanbul'dan tesis kurmak üzere ilimize geliyor. Daha önce maden aramaları yapılmıştı ve kapanan ocaklarımız vardı. Bilhassa çinko, krom demir gibi madenlerimiz var. Hidroelektrik santrali için 10 müracaat vardı, bekletiliyordu. Şimdi açılımla hepsi harekete geçti. Bu barajlarımız 80'li yıllardan beri projelendirmeleri yapılmış bir türlü fiziksel yapıya geçememişti. Bunların 4 tanesi devlet tarafından yapılacak. Diğerleri de yap-işlet-devret yoluyla yapılacak ve en kısa sürede bu santraller için de şantiyeler kurulacak” diye konuştu.

BUZULLARI KİMSE GÖRMEDİ
Bölge iş adamlarının gelişmiş bölgelerdeki iş adamlarıyla ortak olabilme şansı olduğunu, bölgedeki zengin maden yataklarında ortak olanlaran hem üretim, hem istihdam sağlayacağını ifade eden Ahmet Şen, turizm konusunda da büyük bir potansiyel barındırdıklarına dikkat çekti. Ahmet Şen, yıllardır hiç kimsenin görmediği buzullar olduğunu, bunun bile çok önemli bir potansiyel barındırdığını dile getirdi.
Mustafa SEZER/Türkiye


Geri Dön