19 / 04 / 2024

Mado, yurt dışında 2 yeni tesis kuruyor!

Mado, yurt dışında 2 yeni tesis kuruyor!

Bulgaristan'da üretim tesisi kurarak Avrupa'ya açılan Mado dondurmaları hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümek için çalışmalarına hız verdi



Yurt dışında 5 noktada 10 şubeleri bulunduğunu söyleyen Mado Yurt Dışı Operasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Kanbur, "2015 yılı itibariyle yurt içinde 300, yurt dışında 180 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Suudi Arabistan, Suriye, Azerbaycan ve Rusya ile görüştüklerini, Cezayir, Fas, Libya ve Türk Cumhuriyetleri'nden talep aldıklarını söyleyen Kanbur, "Uzak Doğu'dan Endonezya, Malezya, Güney Kore ve Tayland ile de görüşmelerimiz sürüyor. Vietnam'dan Brezilya'ya kadar 20'ye yakın ülkede şube açmak isteyen yatırımcı adaylarıyla görüşüyoruz. Bence krizin bitişi dondurmada" dedi.

YURT DIŞINA İKİ YENİ TESİS
Kahramanmaraş'a 50 bin metrekarelik tesis kurarak sütlü tatlı pazarına açılma planlarının olduğunu söyleyen Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ise, "Şu anda saatte 5 ton dondurma üretiyoruz. 50 milyon dolarlık yatırımla kuracağımız tesis ile kapasitemizi artırıp yeni ürünler sunacağız Tesiste ayrıca su şişeleme, dondurma, meyve suyu da olacak" dedi. Bulgaristan'da üretim tesisi kurduklarını da hatırlatan Mehmet Kanbur, "Ayrıca Suriye ve Suudi Arabistan'a da iki yeni tesis kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Tülay Dur/Türkiye


Geri Dön