19 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Kaçak yapıları yıkın!

Mahmut Çelikcan: Kaçak yapıları yıkın!

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini belirterek, ekiplere talimat verdi: Kaçak yapıları yıkın



Yüreğir Belediyesi ekipleri, Misis Yakapınar Mahallesi'nde birinci derece sit alanı ve aynı zamanda hazine arazisi üzerine inşatına başlanan biri temel olmak üzere iki kaçak yapıya anında müdahale etti. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmaları gördükleri anda kaçak yapıları yıkmaları için ekiplere talimat verdim. Misis bölgesi turizmin göz bebeği olacak. Orada kaçak yapılaşma yaptırmayız" dedi.


HAZİNE ARAZİSİNDE

Belediye yıkım ekipleri, güvenlik güçlerinin de desteğini alarak Misis Yakapınar Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik sit alanı ve aynı zamanda Hazine arazisi üzerine inşa edilmek istenen iki kaçak yapının yıkımın gerçekleştirdi. Yüreğir Belediyesi ekipleri biri kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan diğeri ise temel aşamasında kalan kaçak yapıların yıkımını yaptı ve bölgede çarpık kentleşmenin önüne geçti. Bu durum özellikle kazı ekibini çok sevindirdi.


"ASLA TAVİZ YOK"

Yüreğir'in genelinde artık kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Misis'i 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projemizle turizme kazandıracağız. Özellikle Roma döneminin önemli kentleri arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olan antik kentte yürütülen kazı çalışmaları sonucu kale surları, stadyum, kervansaray, tiyatro gibi yapıları gün yüzüne çıkarıyoruz. Misis bir turizm merkezi haline gelecek. Gözümüz gibi koruyoruz" diye konuştu.


ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Misis'te çok değişik arkeolojik yapıların bulunduğunu belirten Başkan Çelikcan "Günümüzde gözlemlenebilen mozaikler, antik taş köprü, yer yer görülen surlar, su kemerleri, stadyum, su değirmenleri, tiyatro, hamam, şehrin kuzeyinde bulunan antik kaya mezarları, Geçitli yakasında yer alan ve büyük bölümü yıkılmış olan Havraniye Kervansarayı ve cami vb. yapılar kenti ayrıca önemli kılmaktadır. Kervansaray restorasyonu ve cami rekonstrüksiyon çalışmaları başlamış durumda" diyerek Misis'in çok önemli tarihi yapısının olduğunu özetledi.



Sabah Güney




Haber  Adana  Bölge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Adana Yüreğir Belediyesi ekipleri Misis Yakapınar Mahallesi'nde birinci derece sit alanı ve aynı zamanda hazine arazisi üzerine inşasına başlanan biri temel olmak üzere iki kaçak yapıya müdahale etti. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'de kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. 


SİT ALANI VE HAZİNE ARAZİSİNDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILDI 


Yüreğir Belediyesi ekipleri Güvenlik güçlerinin de desteği ile Misis Yakapınar Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik sit alanı ve aynı zamanda hazine arazisi üzerine inşa edilmek istenen iki kaçak yapının yıkımı gerçekleştirdi. Yüreğir Belediyesi ekipleri biri kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan diğeri ise temel aşamasında kalan kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirerek çarpık kentleşmenin önüne geçiyor. 


BAŞKAN ÇELİKCAN: ASLA TAVİZ YOK 


Yüreğir'de kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Ekiplerimiz 15.04.2016 tarihinde Misis Yakapınar Mahallesi'nde birinci derece arkeolojik sit alanı ve hazine arazisi olan alanda biri temel olmak üzere iki kaçak yapıya müdahale ederek kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi. Kaçak yapılaşma konusunda asla taviz yok." şeklinde konuştu. 


MİSİS'TE ARKEOLOJİK KAZILAR DEVAM EDİYOR 


Misis'te arkeolojik kazıların devam ettiğinin altını çizen Başkan Çelikcan " 'Ölümsüzlük Şehri Misis' projemizle Misis'i turizme kazandırıyoruz. Özellikle Roma döneminin önemli kentleri arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olan antik kentte yürütülen kazı çalışmaları sonucu kale surları, stadyum, kervansaray, tiyatro gibi yapıları gün yüzüne çıkarıyoruz. Takdir edersiniz ki özellikle böyle bir çalışmanın yapıldığı bir alanda kaçak yapılaşmaya müsaade edilmesi söz konusu olamaz. Misis arkeolojik kazıların tamamlanması ile birlikte bir turizm merkezi haline gelecek."dedi. 



Adana Bölge


Geri Dön