25 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Kentsel dönüşüm ve sosyal konutlara önem vereceğiz!

Mahmut Çelikcan: Kentsel dönüşüm ve sosyal konutlara önem vereceğiz!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan önümüzdeki dönem 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konutlara' önem vereceklerini belirtti. 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yoksul vatandaşlara yönelik 'Sosyal Konutlar' yapacaklarını belirtti...



EGEMEN-Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan önümüzdeki dönem 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konutlara' önem vereceklerini belirtti. Şu anda devam eden 9 ayrı 'Kentsel Dönüşüm Projelerinin' devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yoksul vatandaşlara yönelik 'Sosyal Konutlar' yapacaklarını belirtti. 


Yüreğir'in yıllardan bu yana ihmal edildiğini belirten Başkan Çelikcan Adana'da yerinde ilk gerçek kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirterek 'Bölgemiz deprem bölgesi. Olası bir depremde ortaya çok kötü sonuçlar çıkabilir. Biz de bu amaçla Yüreğir de 9 ayrı bölgede dönüşüm çalışmalarını başlattık. 

Kışla Mahallemizde 324 konut yıkıldı ve temelleri yakında atılacaktır. Diğer bölgelerde ise çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönem Yüreğir modern sosyal konutları olan ve yeşil alanı bol konutlarla tanışacaktır. 


Yüreğir de başlattığımız bu dönüşüm çalışmaları vatandaşlarımız tarafından da kabul görmektedir ve gittiğimiz her yerde bu konuda talep gelmektedir. Biz de vatandaşlarımızın bu taleplerini dikkate alarak dönüşüm çalışmalarına hız vereceğiz. Başlattığımız bu çalışma yatırımcıların dikkatini bu bölgeye çekmiştir. Bir çok müteahhit yatırım yapmak için yer aramaktadır. Bu anlamda Yüreğir de önemli gelişmeler olacaktır" dedi. 


SOSYAL KONUTLAR YAPACAĞIZ 


Yüreğir de yoksul vatandaşların derme çatma binalarda yaşadığını belirten Başkan Çelikcan 'Yüreğir'deki boş alanlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yaparak 70-80 metrekare civarlarında yeni konutlar üreteceğiz. 


Zor koşullar altında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak yapacağımız bu konutları cazip taksitlerle vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızı sağlıksız ortamlardan kurtarıp yaşanılabilir konutlara kavuşmalarını sağlamaktır dedi. 


Adana Egemen Gazetesi 


Geri Dön