23 / 04 / 2024

Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor!

Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor!

İnşaat alanındaki diğer hissedarların konuyu mahkemeye intikal ettirmesi ve ruhsatın yetersiz olmasından dolayı Alanya Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor.



Alanya Belediyesi tarafından inşaatı durdurulan Mahmutlar AVM inşaatında sorunlar bitmiyor. AVM işletmecilerinin şimdi de AVM ruhsat için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat edecekleri öğrenildi. Konu hakkında sorularımızı yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Kerim Başkaptan, "Ben de böyle bir girişimleri olduğunu duydum. Kendileri bildiğiniz gibi Alanya Belediyesinden iş hanı ya da tek tek iş yeri açmak için ruhsat almışlar. AVM ruhsat almamışlar. AVM ruhsatlarını ise Büyükşehir veriyor. Normal inşaatlarda ayrı ayn dükkanlara iskan alabiliyorsun. Ayn ayn kat ittifakı alabiliyorsun. 


AVMlerde ise tek ruhsat ve tek mülkiyet oluyor. Ayrı ayrı dükkanlar için kat ittifakı alınamıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin başta mülkiyet olmak üzere bu kadar sorun varken buraya AVM ruhsat vermesi mümkün değil. Bir sürü sıkınt var" dedi. 



Haber Alanya


Geri Dön