26 / 04 / 2024

Makbule Küçükçalı Erzurum'a okul yaptırdı!

Makbule Küçükçalı Erzurum'a okul yaptırdı!

Televizyonda izlediği haberden etkilenen Makbule Küçükçalı, Erzurum'a okul yaptırdı



İstanbul'da yaşayan hayırsever Makbule Küçükçalı, televizyonda izlediği haberden etkilenerek, Erzurum'a okul yaptırmaya karar verdi.

Hayırsever Makbule Küçükçalı, Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaissance Otel'de yapılan protokol imza töreni öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce izlediği bir televizyon haberinden etkilenerek, Erzurum'da ilköğretim okulu yaptırmaya karar verdiğini belirtti. Vefat eden eşinin de hayırsever bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden 78 yaşındaki Küçükçalı, şunları söyledi: "Rahmetli kocam Kayserili olmamız nedeniyle, orada okullar yaptırmıştı. 2 yıl önce televizyonda haberleri izliyordum. Kar kıyamet, çocuklar okula gitmek için minibüse dolmuşlar. Minibüs bozuldu, çocuklar yolun ortasında kaldı. Ardından minibüsü itmeye başladılar. Bu haber beni çok etkiledi. O an karar verdim, dedim ki (bir gün bir okul yatırırsam Kayseri'ye yaptırmayacağım, buraya yaptıracağım). Aradan 2 sene geçti ve bu hayırlı kararımı hayata geçiriyorum." Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Kök ise hayırsever Makbule Küçükçalı'ya
teşekkür ederek, "Bu hayırlı işte etkileri olması nedeniyle basın mensuplarına da teşekkür ediyorum" dedi.

 Erzurum'un eğitim seviyesini yükseltmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Kök, şunları kaydetti: "İlimiz çok geniş bir coğrafyaya sahip. Dağınık bir yerleşimimiz var. Mezarlarımız, köylerimiz çok fazla. Ama her türlü olumsuzluğa rağmen ilimizdeki eğitimin seviyesini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 3 yıl önce üniversite başarı sıralamasında 67. sıradaydık. Şu anda 42'ye yükseldik. Fiziki şartların kötü olduğu yerde eğitim de ne yazık ki kötü olabiliyor. Devlet olarak eğitimin kalitesinin artması çalışıyoruz. Ancak bu noktada hayırsever vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var." Ardından Vali Yardımcısı Kök ve hayırsever Küçükçalı, hazırlanan protokolü imzaladılar. "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde, Tortum ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde yapılacak 10 derslikli ilköğretim okulunun, eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Maliyeti 770 bin TL olması planlanan okula, Makbule Küçükçalı'nın vefat eden kardeşi Musa Gündeş'in isminin verileceği öğrenildi.
AA


Geri Dön