25 / 04 / 2024

Maket evlerle 170 milyonluk vurgun!

Maket evlerle 170 milyonluk vurgun!

İstanbul’da inşaat izni olmayan proje maketleriyle konut satan bir inşaat firmasına operasyon düzenlendi.




Mega kent İstanbul’da inşaat izni olmayan proje maketleriyle ev satan bir inşaat firmasına, 100 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla br operasyon düzenlendi. Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre, bu yolla yaklaşık 170 milyon TL'lik vurgun yaptığı belirlenen firmanın, paraları ABD’deki şirketlerine aktardığı tespit etti. Söz konusu projelerden bazılarında ise arazi sahiplerinin bile haberinin olmadığı anlaşıldı. Operasyonda toplam 12 kişi yakalandı.

Operasyon, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık yüz kişinin bir inşaat firmasından maket üzerinden konut satın aldığı ancak mağdur edildikleri belirtmeleri üzerine operasyon yaptı.

İNŞAAT İZNİ OLMAYAN PROJELER


Mali polisin çalışmalarıyla, Arnavutköy ve Eyüpsultan'da faaliyet N. İnşaat'ın, kötü olan ticari durumunu gizlediği ortaya çıktı. Firmanın oluşturduğu projelerden bazılarından arazi sahiplerinin bile haberinin olmadığı belirtildi. Bazı projelerin inşaat izninin dahi bulunmadığı bildirildi. İnşaat şirketinin yürüttüğü bazı projeleri de yarım bıraktığı ortaya çıktı.

ALMADIKLAR EV İÇİN İCRA BAŞLATILDI


Çalışmalarda, firma yöneticilerinin, olmayan projeler için maket hazırladığı ve ofislerinde bu maketler üzerinden konut sattıkları öne sürüldü. Yapılan araştırmalarda, ev ve dükkan alan kişilerin paralarının bir kısmını peşin verdiği kalan kısmını kredi ve senetle ödediği belirtildi. Peşin parasını kaybeden mağdurların, alamadıkları evlere ait senet ve kredileri de ödemek zorunda kaldığı öğrenildi. Ödemeyenlere ise icra takibi başlatıldığı da belirtildi.

VURGUNUN BOYUTU DA ORTAYA ÇIKTI


Yapılan araştırmalarda, şirketin mağdurlarda ne kadar vurgun yaptığı da araştırıldı İstanbul Mali Şube uzmanlarınca yürütülen araştırma, şu ana kadar yapılan tespitlerde vurgunun boyutunun 170 milyon TL civarında olduğu ortaya çıktı.

100 MAĞDURUN İFADESİ ALINDI


Araştırmalarda firma yöneticilerinin elde ettikleri paraları ABD'deki şirketlerine gönderdikleri de belirtildi. Polis, 100 mağdurun ifadeleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarını tamamladı. Belirlenen 13 şüphelinin yakalanması için dün bir operasyon düzenlendi. Operasyonda şüphelilerden 12'si gözaltına alındı.


Geri Dön