20 / 04 / 2024

Maket üzerinden değil 3 boyutlu projeden ev alın!

Maket üzerinden değil 3 boyutlu projeden ev alın!

Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan 3DKonut.com, konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralad: İşte ev almak isteyenlerin okuması gereken maddeler



3DKonut.com'dan yapılan açıklamaya göre, sosyal olanakları, güvenliği, estetik mimarileri ve iddialı konseptleriyle cazip seçenekler sunan markalı konut projelerinden ev sahibi olmayı planlayanlar, önce projeyi hayata geçiren inşaat şirketine bakmalı. Ayrıca yasal izinlerin tam olup olmadığı, belirtilen lokasyonun doğruluğu, deprem yönetmeliğine uygunluk ve seçilen dairenin özellikleri de mutlaka araştırılması gereken başlıklar olarak öne çıkıyor.

 

Nelere dikkat edilmeli Antalya'da her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Yapılan açıklamada, konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerektiği, Türkiye genelindeki markalı konut projelerini 3 boyutlu olarak sunan emlak portalı 3DKonut.com, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiği belirtildi Üç boyutlu sunum şeffaf Ev alacaklara inşaat şirketinin geçmiş projelerine göz atılması gerektiği belirtilirken, ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerektiği ve burada en önemli unsurun, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması hatırlatılıyor. 


Dairenin özelliklerinin de yakından incelenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisinin, alınacak evin içini ve cephesini gezerek görülemediğidir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilineceği bildirildi.


Antalya İleri



Haber Aliağa Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir'de her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Peki, konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye genelindeki markalı konut projelerini 3 boyutlu olarak sunan emlak portalı 3DKonut.com, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiğini sıraladı. 3DKonut.com'dan yapılan açıklamaya göre, sosyal olanakları, güvenliği, estetik mimarileri ve iddialı konseptleriyle cazip seçenekler sunan markalı konut projelerinden ev sahibi olmayı planlayanlar, önce projeyi hayata geçiren inşaat şirketine bakmalı. Ayrıca yasal izinlerin tam olup olmadığı, belirtilen lokasyonun doğruluğu, deprem yönetmeliğine uygunluk ve seçilen dairenin özellikleri de mutlaka araştırılması gereken başlıklar olarak öne çıkıyor. 


İNŞAAT ŞİRKETİNİN GEÇMİŞ PROJELERİNE GÖZ ATIN 

Ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerekiyor. Burada en önemli unsur, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması. 


HER ŞEY KURALINA UYGUN MU? 

Projeden konut satın almadan önce, inşaatın, imarlı bir arsa üzerinde yapıldığından, başta yapı ruhsatı ve inşa izni olmak üzere gerekli tüm yasal prosedürlerinin tamamlanmış olduğundan emin olun. Bunun için de öncelikle temeli atılmış ve kat irtifakı tapusu bulunan projeleri tercih edin. 


OTURUM YA DA YATIRIM AMAÇLI ALIMLARA GÖRE LOKASYON TERCİHİNDE BULUNUN! 

Bir proje ne kadar cazip olursa olsun, seçiminizi doğru lokasyondan yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer projeden oturum amaçlı ev alıyorsanız, evin işinize, çocuklarınızın okuluna, ulaşım noktalarına yakın olmasına özen gösterin. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların lokasyon seçimi yaparken, trafik yoğunluğun da göz önünde bulundurması gerekiyor. 

Yatırım amaçlı konut arayışınız söz konusu ise bu durumda yeni yatırımlara açık alanların yakınındaki projelerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. 

Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisi, alacağınız evin içini ve cephesini gezerek görememektir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilirsiniz. 


TÜM SORULARINIZA YANIT BULMADAN, PROJEDEN EV ALMAYIN 

Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğundan, sosyal donatılarına, ulaşım olanaklarından yakınındaki önemli noktalara, ortak kullanım alanlarına ve hatta oturum sonrası aidat ve diğer masraflara kadar aklınıza takılan tüm soruları olabildiğince sade ve yalın bir şekilde sorun. Eğer bir tereddüt yaşar ya da eksiklik görürseniz, başka alternatif projelere yönelin.


Aliağa Ekspres Gazetesi




Haber Antalya Gazetesi'nde şuşekilde yer aldı...


3DKonut.com'dan yapılan açıklamaya göre, sosyal olanakları, güvenliği, estetik mimarileri ve iddialı konseptleriyle cazip seçenekler sunan markalı konut projelerinden ev sahibi olmayı planlayanlar, önce projeyi hayata geçiren inşaat şirketine bakmalı.


Ayrıca yasal izinlerin tam olup olmadığı, belirtilen lokasyonun doğruluğu, deprem yönetmeliğine uygunluk ve seçilen dairenin özellikleri de mutlaka araştırılması gereken başlıklar olarak öne çıkıyor Antalya'da her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Peki. konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye genelindeki markalı konut projelerini 3 boyutlu olarak sunan emlak poıtalı 3DKonut.com, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiğini sıraladı. 


ŞİRKETİN GEÇMİŞİ ÖNEMLİ 

Ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerekiyor. Burada en önemli unsur, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması. Projeden konut satın almadan önce, inşaatın imarlı bir arsa üzerinde yapıldığından, başta yapı ruhsatı ve inşa izni olmak üzere gerekli tüm yasal prosedürlerinin tamamlanmış olduğundan emin olun. Bunun için de öncelikle temeli atılmış ve kat irtifakı tapusu bulunan projeleri tercih edin. 


LOKASYON TERCİHİ 

Bir proje ne kadar cazip olursa olsun, seçiminizi doğru lokasyondan yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer projeden oturum amaçlı ev alıyorsanız, evin işinize, çocuklarınızın okuluna, ulaşım noktalarına yakın olmasına özen gösterin. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların lokasyon seçimi yaparken, trafik yoğunluğun da göz önünde bulundurması gerekiyor. Yatırım amaçlı konut arayışınız söz konusu ise bu durumda yeni yatırımlara açık alanların yakınındaki projelerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisi, alacağınız evin içini ve cephesini gezerek görememektir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilirsiniz. 


CEVAPSIZ SORU KALMASIN 

Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğundan, sosyal donatılarına, ulaşım olanaklarından yakınındaki önemli noktalara, ortak kullanım alanlarına ve hatta oturum sonrası aidat ve diğer masraflara kadar aklınıza takılan tüm soruları olabildiğince sade ve yalın bir şekilde sorun. Eğer bir tereddüt yaşar ya da eksiklik görürseniz, başka alternatif projelere yönelin. 



Antalya Gazetesi



Haber PR ajansından şu şekilde yayınlandı;


Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesi, projeden konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 3DKonut.com’dan yapılan açıklamaya göre, sosyal olanakları, güvenliği, estetik mimarileri ve iddialı konseptleriyle cazip seçenekler sunan markalı konut projelerinden ev sahibi olmayı planlayanlar, önce projeyi hayata geçiren inşaat şirketine bakmalı. Ayrıca yasal izinlerin tam olup olmadığı, belirtilen lokasyonun doğruluğu, deprem yönetmeliğine uygunluk ve seçilen dairenin özellikleri de mutlaka araştırılması gereken başlıklar olarak öne çıkıyor.  


Başta İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük şehirler olmak üzere her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Peki, konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye genelindeki markalı konut projelerini 3 boyutlu olarak sunan emlak portalı 3DKonut.com, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiğini sıraladı.


İnşaat şirketinin geçmiş projelerine göz atın


Ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerekiyor. Burada en önemli unsur, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması.


Her şey kuralına uygun mu?


Projeden konut satın almadan önce, inşaatın, imarlı bir arsa üzerinde yapıldığından, başta yapı ruhsatı ve inşa izni olmak üzere gerekli tüm yasal prosedürlerinin tamamlanmış olduğundan emin olun. Bunun için de öncelikle temeli atılmış ve kat irtifakı tapusu bulunan projeleri tercih edin. 


Oturum ya da yatırım amaçlı alımlara göre lokasyon tercihinde bulunun!


Bir proje ne kadar cazip olursa olsun, seçiminizi doğru lokasyondan yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer projeden oturum amaçlı ev alıyorsanız, evin işinize, çocuklarınızın okuluna, ulaşım noktalarına yakın olmasına özen gösterin. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların lokasyon seçimi yaparken, trafik yoğunluğun da göz önünde bulundurması gerekiyor. Yatırım amaçlı konut arayışınız söz konusu ise bu durumda yeni yatırımlara açık alanların yakınındaki projelerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. 


Dairenin özelliklerini iyice inceleyin


Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisi, alacağınız evin içini ve cephesini gezerek görememektir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilirsiniz. 


Tüm sorularınıza yanıt bulmadan, projeden ev almayın


Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğundan, sosyal donatılarına, ulaşım olanaklarından yakınındaki önemli noktalara, ortak kullanım alanlarına ve hatta oturum sonrası aidat ve diğer masraflara kadar aklınıza takılan tüm soruları olabildiğince sade ve yalın bir şekilde sorun. Eğer bir tereddüt yaşar ya da eksiklik görürseniz, başka alternatif projelere yönelin. 



Haber Bizim Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 5 boyutlu olarak sunan emlak sitesi, projeden konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 


İstanbul'da her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Peki, konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Uzmanlar, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiğini sıraladı. Ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerekiyor. Burada en önemli unsur, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması. 


HER ŞEY KURALINA UYGUN MU? 

Projeden konut satın almadan önce, inşaatın, imarlı bir arsa üzerinde yapıldığından, başta yapı ruhsatı ve inşa izni olmak üzere gerekli tüm yasal prosedürlerinin tamamlanmış olduğundan emin olun. Bunun için de öncelikle temeli atılmış ve kat irtifakı tapusu bulunan projeleri tercih edin. 


OTURUM YA DA YATIRIM AMAÇLI 

Bir proje ne kadar cazip olursa olsun, seçiminizi doğru lokasyondan yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer projeden oturum amaçlı ev alıyorsanız, evin işinize, çocuklarınızın okuluna, ulaşım noktalarına yakın olmasına özen gösterin. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların lokasyon seçimi yaparken, trafik yoğunluğun da göz önünde bulundurması gerekiyor. Yatırım amaçlı konut arayışınız söz konusu ise bu durumda yeni yatırımlara açık alanların yakınındaki projelerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisi, alacağınız evin içini ve cephesini gezerek görememektir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilirsiniz. Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğundan, sosyal donatılarına, ulaşım olanaklarından yakınındaki önemli noktalara, ortak kullanım alanlarına ve hatta oturum sonrası aidat ve diğer masraflara kadar aklınıza takılan tüm soruları olabildiğince sade ve yalın bir şekilde sorun. Eğer bir tereddüt yaşar ya da eksiklik görürseniz, başka alternatif projelere yönelin. 


Serpil YILDIRIM/Bizim Anadolu




Haber Ege Telgraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


3 boyutlu konut portalı, gayrimenkul alıcılarının genel eğilimlerini de ortaya koyan 2015 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı. Birçok markalı konut projesini internet üstünde 3 boyutlu görüntülerle sunan 3DKonut.com'un 2015 ziyaretçi istatistikleri, seçim sonrası inşaat sektöründeki hareketliliğin potansiyel alıcılara da yansıdığını gösterdi. Sitenin açıkladığı rakamlara göre, yıl içinde markalı konut projelerine en yoğun ilgi, seçim sonrasına denk gelen Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti. 1.734 inşaat firması tarafından yapı mı veya satışı devam eden toplam 3.999 projeyi bir arada sergileyen sitede İzmir, en çok markalı konut projesinin yer üç şehirden biri olurken, en çok ziyaret edilen şehir sayfaları içinde ikinci sırada yer aldı. 3DKonut.com ziyaretçi verilerine göre 2015'te İzmir'in en çok gezilen ilçe proje sayfaları ise Karşıyaka, Gaziemir, Bornova, Bayraklı ve Urla şeklinde sıralandı. 



Ege Telgraf




Haber Yeni Vizyon Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


3 boyutlu konut portalı, gayrimenkul alıcılarının genel eğilimlerini de ortaya koyan 2015 yılı ziyaretçi verilerini açıkladı. Birçok markalı konut projesini internet üstünde 3 boyutlu görüntülerle sunan 3DKonut.com'un 2015 ziyaretçi istatistikleri, seçim sonrası inşaat sektöründeki hareketliliğin potansiyel alıcılara da yansıdığını gösterdi. Sitenin açıkladığı rakamlara göre, yıl içinde markalı konut projelerine en yoğun ilgi, seçim sonrasına denk gelen Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşti. 1.734 inşaat firması tarafından yapımı veya satışı devam eden toplam 3.999 projeyi bir arada sergileyen sitede İzmir, en çok markalı konut projesinin yer üç şehirden biri olurken, en çok ziyaret edilen şehir sayfaları içinde ikinci sırada yer aldı. 3DKonut.com ziyaretçi verilerine göre 2015'te İzmir'in en çok gezilen ilçe proje sayfaları ise Karşıyaka, Gaziemir, Bornova, Bayraklı ve Urla şeklinde sıralandı. 


TÜRKİYE'DEKİ MARKALI KONUT PROJELERİNE YURT DIŞINDAN EN FAZLA İLGİYİ ALMANLAR VE RUSLAR GÖSTERDİ 

Ev almak isteyenlerin, satış ofislerine gitmeden önce, ihtiyaçları olan bilgileri internet üzerinden ve mümkün olan en kolay yoldan almalarını amaçlayan 3DKonut.com'un tüm detaylarıyla sergilediği markalı konut projeleri, Türkiye'den sonra en çok Almanya ve Rusya'dan gezildi. 


KİM KİMDİR'İN EN ÇOK ARANANI NEF'İN KURUCUSU TİMUR OLDU 

3DKonut.com'da inşaat profesyonellerinin biyografilerinin anlatıldığı "Kim Kimdir?" bölümü, ziyaretçilerin hayli ilgisini çekti. Sitenin geçen yıl en çok ziyaret edilen profesyoneli NEF markasının kurucusu 1982 doğumlu Erden TİMUR oldu. Timur'u BAY İnşaat sahibi Erol Özmandıracı, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Dumankaya İnşaat sahibi Halit Dumankaya ve YDA İnşaat sahibi Hüseyin Arslan izledi. 



Yeni Vizyon


Geri Dön