24 / 04 / 2024

Maket üzerinden konut satan Makrom Yapı'ya 18 gözaltı!

Maket üzerinden konut satan Makrom Yapı'ya 18 gözaltı!

Maket üzerinde konut satışı yapan Makrom Yapı’ya düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Esenyurt ve Tuzla’da teslim etmesi gereken yüzlerce konutu teslim etmeyen şirketin 800 vatandaşı dolandırdığı öğrenildi.



Maket üzerinde konut satışı yapan Makrom Yapı’ya düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Esenyurt ve Tuzla’da teslim etmesi gereken yüzlerce konutu teslim etmeyen şirketin 800 vatandaşı 50 milyon TL dolandırdığı ortaya çıktı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, maket üzerinde konut satışı yapan Makrom Yapı'nın sahibi ve yöneticilerine yönelik operasyon yaptı. 


Esenyurt ve Tuzla'da teslim etmesi gereken Tuğba Rezidans projesine ait yüzlerce konutu bulunan şirketin 800 vatandaşı dolandırdığı belirlendi. Operasyon kapsamında içinde şirket yöneticilerinin de olduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen kişi sayısının ise 24 olduğu öğrenildi. Gözaltına alınma kararı bulunan isimler arasında Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı'nın yanı sıra şirket yöneticileri E.T ve A.T. ve arsa sahibi A.K. ile M.K. kardeşlerin de bulunduğu kaydedildi.


EV TESLİMİ OLMADI

Makrom Yapı yöneticileri 800 vatandaştan paralarını teslim alarak sağlıklı projesi bile olmayan evlerin satışıyla 50 milyon TL dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Esenyurt ve Tuzla'da Makrom Yapı'nın inşa ettiği konutlar uzun bir süreden beri tamamlamayı bekliyordu. Makrom Yapı'dan ev alan vatandaşların, savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmasıyla gerçek ortaya çıktı. Şirketin aynı daireyi birden fazla vatandaşa sattığı da öğrenildi.


41. YILA ÖZEL İNDİRİM

Makrom Yapı'nın projenin tanıtım toplantısında, kuruluşunun 41. Yılına özel indirim bile yaptığı belirlendi. İstanbul Esenyurt bölgesinde Makrom City, Makrom Tek projelerine hayat veren Makrom Yapı, son projesine Tuğba Rezidans adını vermiş ve projenin 6 ve 7 katlı 3 bloktan meydana geleceğini açıklamıştı. Geniş sosyal alanlara sahip olacağı söylenen Tuğba Residence projesinde Türk hamamı, sauna, fitness salonu, açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları yer alacağı belirtilmişti.


CUMHURBAŞKANI'NDAN YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Makrom Yapı mağdurlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2 kere mektup yazdıkları ve mağdur edildiklerini söyleyerek yardım istedikleri kısa süre önce haberlere yansımıştı. Erdoğan'ın da mağdurlara yardım sözü verdiği belirtilmişti.


Adliyede eylem yaptılar

Yatırdıkları paranın karşılığı olarak evlerini alamadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar adliye önünde eylem yaptı. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan grup, pankartlar açarak, “Paramız sizde, evlerimiz nerede?” şeklinde sloganlar attı. Vatandaşların Petek Dinçöz'den haklarını arama noktasında destek bekledikleri ifade edildi.


Yeni Şafak


Geri Dön