19 / 04 / 2024

Makyol Yaşam'da yüzde 100 ev konseptiyle satışlar 3 ayda yüzde 40'a ulaştı!

Makyol Yaşam'da yüzde 100 ev konseptiyle satışlar 3 ayda yüzde 40'a ulaştı!

Firma: Makyol İnşaat

Proje: Makyol Yaşam

Yüzde 100 ev konseptiyle inşa edilen Makyol Yaşam projesinde satışlar tüm hızıyla sürüyor. Makyol İnşaat Gayrimenkul ve Turizm Grup Başkanı Alper Tüfekçi, hem Makyol Yaşam projesi hem de yeni projelerle ilgili sorularımızı yanıtladı...




- Makyol İnşaat’tan bahseder misiniz?

 

Türkiye’nin lider taahhüt şirketlerinden olan  Makyol İnşaat  yarım asra yayılan bilgi birikimi ve iş deneyimiyle Dünyanın son 9 yılda 8 kez ilk 225 inşaat firması içinde yerini aldı.


Makyol inşaat özellikle müşteri memnuniyetine odaklanarak sunduğu yüksek standartlı hizmetleriyle uluslararası platformda kendini kanıtlamış bir taahhüt şirketi olarak başarıyla yoluna devam etmektedir. Son dönemde gerçekleştirilen projeler arasında,  İzmir  – İstanbul otoyolu ve köprü geçişi projesi, Le Meridien Otel, Etiler, Mövenpick Otel, Levent, Bodrum Doria Otel, Bodrum Doria Evleri, Kaş Marina, 4. Levent Hacıosman Metrosu, Levent-Boğaziçi Metrosu, Kadıköy Kartal Metrosu, Karadeniz Otoyolu, Bursa Havalimanı, Erbil Uluslararası Havalimanı, Piyalepaşa-Bomonti / Bomonti Dolmabahçe Tünelleri, Ovit Tüneli, Fas, Casablanca – Rabat Otoyolu, Azerbaycan Alyat – Astana Otoyolu, Fas Al Massira Finideq Konut ve Ticaret Merkezi, Hasdal-Kemerburgaz-Tayakadın otoyolu yer alıyor.


-  Makyol Yaşam  projesine ilgi nasıl?

 

Makyol Yaşam Beylikdüzü projemizin lansman dönemi olarak Ekim ayını tercih ettik. Kurban Bayramı sonrası 14 Ekim’de reklam faaliyetlerimize ağırlık verdik ve bu dönemden itibaren 3 haftalık bir sürede satışlarımızda yüzde 40’a ulaştık.


Bu şekilde sektörde uzun zamandır gerçekleştirilen en başarılı satış ve pazarlama faaliyetlerinden birisini yürüttüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz. Kendi satış ekiplerimizi şirket bünyesinde oluşturduk, satış ve crm eğitimlerimizi tamamladık, aracı kurumlar ve profesyonel anlamda satış gerçekleştiren ekipler ve şirketler ile çalışmadık. Satış ve pazarlama süreçlerimizi kendi bünyemizde gerçekleştirmemiz sebebi ile gelen yoğun talep kendi ekiplerimiz ve crm veri tabanımız ile bize gelecek projeler için çok önemli bir avantaj sağlayacak.

 

- Projede hangi daire seçenekleri daha çok tercih ediliyor?

 

Projemizde her ihtiyaca cevap veren 1+1, 2+1, 3+1 ve bahçe katlarından oluşan toplan 7 farklı daire tipi bulunuyor. Projemizi geliştirirken lansman döneminde gelecek yatırım amaçlı daire satışlarımıza yönelik yüzde 20 seviyelerinde 1+1 ve açık mutfaklı 2+1 daireler oluşturduk. Lansman döneminde beklediğimiz şekilde öncelikle bu dairelerimize yoğun bir talep oldu. Bu dairelerde dahi yeterli miktarda dolap ve vestiyer alanı sunuyoruz.

 

Oturum amaçlı dairelerimiz ise 4 farklı tipte kapalı mutfaklı 2+1’ler ve 3+1’lerden oluşuyor. Lansman dönemimizi takip eden dönemde ise oturum amaçlı ürettiğimiz dairelerimize yoğun talep sürüyor.

 

- Diğer projelerden ayrılan en önemli özelliği nedir?

 

Projemizi yüzde 100 ev konsepti ile hayata geçiriyoruz. Yüzde 100 ev konseptimizi ve konut talebini oluşturan ana unsurları şöyle sıralayabiliriz:

 

Bunlar konum ve ulaşım imkanları, hedef kitleye uygun olarak geliştirilen proje değeri, daire planlarının verimli ve ihtiyacı tam olarak karşılaması, üretilen iç mekanlarının daire talebi oluşturacak özellikler içermesi, projenin hedef kitlenin konut projesinde beklentileri ile örtüşen bir hikayesi olması, sosyal tesislerin, akıllı ve yeşil bina uygulamalarının, güvenlik düzeyinin ve bunlara bağlı olarak aidat seviyelerinin optimize edilmesi ve beklentileri karşılaması, kapalı otopark imkanlarının  ihtiyaçları karşılaması, tasarımın ve konseptin prestijli olması, geliştirici firmanın finansman gücü ve güvenilirliği, satın alınabilir fiyat düzeyi, diğer yatırım alternatifleri ile kıyaslandığında tercih edilen bir yatırım fırsatı sunması ve hedef kitleye uygun finansman imkanlarının bankalar aracılığı ile oluşturulması, inşaat ve pazarlama süreçlerinde doğru zamanlama, arz-talep dengesi ve rekabet koşullarının doğru analizi, şirket bünyesinde dinamik ve projeye en uygun satış, pazarlama ve pr stratejilerinin hayata geçirilmesi ve en doğru mecraların kullanılması.

 

Biz Makyol Yaşam Beylikdüzü projemizde tüm bu faktörleri bütüncül ve kusursuz şekilde karşılamayı hedefledik ve bu süreci de yüzde 100 EV geliştirme süreci olarak tanımladık.


Projemizin göstermiş olduğu üstün satış performansı da bize gösteriyor ki bir konut projesinin başarılı olabilmesi için tüm faktörlerin aynı anda ve eksiksiz şekilde yerine gelmesi gerekiyor.

 

Bizim projemizi asıl olarak farklılaştıran unsur bir konut projesini yüksek yaşam standartlarını sunan tüm faktörleri eksiksiz olarak yerine getirmemizdi. Bu konuyu biraz daha detaylandıracak olursak, güvenlik ve sosyal imkanlardan taviz vermeden düşük aidat seviyelerini ve projemizde mahalle sıcaklığını yakaladık. Meydan konseptimiz ile bölgeye değer kattık ve İstanbul’un diğer semtlerinde uygulaması pek olmayan bir park ile bütünleşen alışveriş ve eğlence meydanı oluşturduk. Bunlarda spesifik olarak projemizi farklılaştıran unsurlardan bazıları.

 

- Konsept olarak konut projesi yatırımlarına devam edecek misiniz, yoksa otel,okul, ticari ya da hastane yatırımları da yapacak mısınız?

 

Makyol Yaşam Beylikdüzü projemiz ile başladığımız gayrimenkul geliştirme sürecimiz bu projede olduğu gibi karma kullanımlı projeler ile sürecek.


Akbatı Alışveriş merkezine komşu parselimizde gerçekleştireceğimiz ikinci projemiz de yine konut ve ticaret alanlarını bir arada içeren karma kullanımlı bir proje olacak, takip eden diğer projelerimizde ise ofis fonksiyonu da yoğun şekilde konut ve ticaret alanlarına eklenecek. Gayrimenkul ve Turizm grubu bünyesinde Makyol’a ait 5 farklı arsada ağırlıklı olarak konut, ofis, otel ve alışveriş meydanları üretmeyi planlıyoruz.

 

- Bir de kesinleşmiş yatırımlarınız neler?

 

Şu anda satışı süren Makyol Yaşam Beylikdüzü projemizin yanısıra, Bahçeşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Göksu, Haramidere bölgelerindeki projelerimizin herbiri farklı aşamalarda olmak üzere proje geliştirme ve satış-pazarlama hazırlıklarımizi sürdürüyoruz. Tüm projelerimizde bulunduğu bölgeye değer katma vizyonu ile yola çıktık Bu sebeple inşaat ve satış dönemi öncesindeki Makyol bünyesindeki geliştirme sürecimiz oldukça uzun ve zorlu aşamaları içeriyor.

 


Makyol Yaşam hakkında: 


Makyol Yaşam projesi, Makyol İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde inşa ediliyor. Projede 6 blok yer alıyor. 


465 konuttan meydana gelen projede teslimler 2016 yılının Eylül ayında yapılacak. 


Güncel satış fiyatlarının metrekare birim bazında 3 bin 200 lira ile 3 bin 500 lira arasında değiştiği projede kredi faiz oranları ise 0,87 seviyelerinde...


Makyol Yaşam projesinde yer alan dairelerin alanları 71 metrekare ile 163 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 


180 bin TL yatırım bedeliyle yükselen Makyol Yaşam'ın sosyal alanları arasında çocuk oyun alanları, kapalı yüzme havuzu, otopark ve spor alanları yer alıyor.


Makyol Yaşam projesi lokasyon olarak Marmara Park AVM'ye 5 dakika mesafede bulunuyor.


Makyol Yaşam iletişim

Telefon : 444 30 60

Web : www.makyolyasam.com.tr


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


projeye sor



Geri Dön