23 / 04 / 2024

Malatya 1. Organize Sanayi bölgesinde icradan 1.3 milyon TL'ye satılık işyeri!

 Malatya 1. Organize Sanayi bölgesinde icradan 1.3 milyon TL'ye satılık işyeri!

Malatya 1. İcra Müdürlüğü, Malatya 1. Organize Sanayi bölgesinde bulunan işyerini 1 milyon 329 bin TL'ye satacak. Satış, 20 Temmuz cuma günü 14:00-14:15 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


T.C. MALATYA 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Sayı: 2009/4226 


 

IKK. 127. MD. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Borçluya Gayrimenkul Satış ilanı tebliği yerine kaim olmak üzere adreste tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğe yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI:

TAPU KAYDI : Taşınmaz Malatya Merkez Fatih Köyü 1.Organize Sanayi Bölgesi Mevkii, 138 Ada 9 Parselinde Kayıtlı 8903 m2 alanlı arsa, fabrika ve idare binasıdır. Mülkiyeti ispir Gıda inş.ith.lhr. San.ve Tic.A.Ş’ye aittir.


TAŞINMAZIN ADRESİ: 1.Organize San.Bölgesi 1 .Cad.Üzerinde İspir Gıda Inş.Ith.İhr.San.ve Tic.A.Ş. olarak bilinen yerdir.


İMAR DURUMU : Malatya 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün 30.05.2012 tarih ve 003 Sayılı yazılarına göre Malatya 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu İmar Durum Belgesinde Bölge Müdürlüğü’nün sahasında satışa konu, tapunun Malatya İli, Merkez İlçe, Fatih Köyü , 138 Ada, 9 No’lu parselde kayıtlı yerin Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi’nin İmar Planı Dahilinde olduğu bildirilmiştir. Taşınmazın imar durumu dosyamızda bulunmakta olup isteyenler görebileceklerdir. 


HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, 1. Cad. üzerinde olup her türlü alt ve üst yapı hizmetlerinden faydalanmakta olup elektrik, içme suyu, telefon, yol gibi altyapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Kayısı işleme fabrikası olarak düzenlenmiş olup kullanım suyu için derin sondaj su kuyusu mevcuttur.Çevre düzeni yapılmış etrafı ihate duvarı ve demir korkuluklarla çevrilidir.Taşınmazın üzerinde bulunan binalar kısmen ruhsatlı kısmen de ruhsatsızdır.Taşınmaz üzerinde prefabrik beton elemanlarla yapılmış fabrika binası,betonarme olarak yapılmış iki katlı idare binası, güvenlik binası,fabrikanın batı cephesinde çelik konstrüksiyonla yapılmış sundurma mevcuttur.Binaları tamamlayıcı diğer müştemilatlar mevcuttur.ldare binası iki katlı olup, binanın zemini seramik kaplı, duvarları alçı sıvalı, üzeri saten boyalı, tavanlar taş yünü asma tavan, spot aydınlatma ,iç ve dış doğramaları pvc, pencereler çift camdır. Fabarika içerisindeki makinalar; ipotek kapsamında olmadığından ve tapudaki teferruat listesinde bulunmadığından, mütemmim cüze dahil olmayan fabrika içerisinde mevcut makine ekipmanları satışa dahil değildir.


MUAMMEN DEĞERİ : 1.328.885,00 TL


TAŞINMAZI SATIN ALMAK ÜZERE TEKLİF VERECEK GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN TAŞINMAZIN BULUNDUĞU ORGANİZE SAN.BÖLGESİ 23.10.2008TARİH VE 5807 SAYILI KANUNUN 3.MADDESİ İLE 4562 SAYILI OSB KANUNUNUN 15.MADDESİNİN 3.FIKRASINDA0SB’NİN KURULUŞ PROTOKOLÜNDE ÖNGÖRÜLEN NİTELİKLERE SAHİP OLMASI GEREKMEKTEDİR.


4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümlerine tabi,Malatya Organize Sanayi Bölgesi Dahilinde bulunan Malatya ili, Fatih Köyü,138 Ada,9 Parselde kayıtlı,8903,00 m2 miktarlı kısmın tapusu alınmıştır. 15.04.2000 tarihli Resmi Gazete’de Yayımlanarak yürürlüğe giren 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu muvacehesinde, bu kanun gereğince Organize Sanayi Bölgelerinde,icra yolu ile taşınmaz iktisap edecek kişi ve kuruluşların niteliklerine ilişkin 15. Ve 18.Maddeleri gereğince,Bölgenin Ana Kuruluş Sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılabileceği ve satış ilanlarında Ana Sözleşmede yer alan katılımcı niteliklerine yer verileceği belirtilmiştir. Buna göre Malatya 1.Organize Sanayi Bölgesi Ana Sözleşmesinin Katılımcıların Sektör Grupları Başlığını taşıyan 41.Maddesine göre:

(GIDA,TEKSTİL,KIMYA.MAKINA İMALATI,BOYA,MERMER,MATBAA MALZEME VE ARAÇ GEREÇLERİ İLE MALATYA ORGANİZE SANAYİNE UYUMLU VE ATIKSU ARITMA TESİSİNE ZARAR VERMEDİĞİ IIÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNCE TESPİT EDİLEN VE DİĞER BENZERİ SANAYİ KOLLARINA AİT KURULUŞLAR İLE BÖLGE DAHİLİNDE,BAKANLAR KURULU KARARI İLE KENDİSİNE ARSA SATIŞI YAPILAN VE SFRBEST BÖLGELER KANUNU NA GÖRE FAALİYETTE BULUNMAKTA OLAN İŞLETMELER MALATYA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE YER ALACAKTIR.)

Dolayısıyla ile satışa konu taşınmazda yukarıda sayılan ve Malatya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nce İınllrlenen işgal konuları dahilinde faaliyet yapabileceklerdir.4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 15.Maddesinin 3. Ve 4.Fıkraları gereği,OSB’ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yolu ile satışı halinde Bakanlık (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı) ve OSB alacakları öncelikle ödenmesi koşuluyla Bölgenin Kuruluş Protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satışı yapılacaktır.4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 18.Maddesi gereği,katılımcıların tahsis olunan yerlerle ilgili borcun tamamını ödemeden ve tesis üretimine geçmeden satış işlemi yapılamaz. Malatya Organize Sanayi Bölgesi Dahilinde parsel sahibi olan kişiler, ancak sinai üretim yapabilirler. Söz konusu sinai üretimden elde edilecek atık suyun bölgede mevcut arıtma tesisine zarar vermeyecek nitelikte olması da ayrı bir yükümlülüktür.Malatya Organize Sanayi Bölgesi dahilinde sinai üretim yapacak kişiler OSB Kanunu’na göre "katılımcı sıfatı”nı haizdirler ve ayrıca bir karar ve hüküm istihsaline gerek kalmaksızın kanun, yönetmenlik ve OSB Organlarının tesis uygulamakta olduğu temel nizama uyum mükellefiyetlerine haizdirler. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmenliği’nin 97.Maddesi C Bendi Hükmüne göre icradaki satışlarda dahil olmak üzere OSB’den uygunluk şartı aranması muvacehesinde satışa katılacak kişilerin, OSB Müdürlüğü'nce hazırlanacak ‘uygunluk yazısının’ istenmesi ve uygunluk yazısı ibraz etmeyen alıcıların ihaleye katılamayacakları yasal mevzuat gereğidir.


SATIŞ ŞARTLARI :


1-Satış, 1. Artırma: 20.07.2012 günü saat 14:00 -14:15 arasında Malatya 1. İcra Müdürlüğünde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamı ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın, taahhüdü saklı kalmak şartıyla 2. Artırma : 30.07.2012 günü aynı yerde ve aynı saatte ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu artırımda da rüçhanlı alacakların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20 si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde, (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İHALE DAMGA RESMİ, TAPU ALIM HARÇ VE MASRAFLARI İLE %18 KDV, TAŞINMAZIN TAHLİYE MASRAFLARI ALICIYA AİTTİR. GAYRİMENKULUN AYNINDAN DOĞAN VERGİ BORÇLARI, TELLALİYE VE TAPU SATIM HARCI, BİRİKMİŞ VERGİLER SATIŞ BEDELİNDEN ÖDENİR.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (ON BEŞ) 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya mühlet içinde ödenmezse İİK.nun 133. maddesi gereğince; ihaleye katılıp dah^sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenler Müdürlüğümüzün 2009/4226 sayılı dosy;ı numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 04.06.2012

ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27

B.37385


İlan için tıklayın



 

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr'de



Geri Dön