19 / 04 / 2024

Tokat Organize'de icradan 2.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

 Tokat Organize'de icradan 2.3 milyon TL'ye satılık fabrika!

Tokat 2. İcra Müdürlüğü, Tokat Organize Sanayi Bölgesi 1. kısımda yer alan fabrika binası ve deposunu 2 milyon 364 bin TL'ye satacak. Satış, 13 Ağustos Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak





İlan şöyle;


TOKAT 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2011/6879

Örnek No: 27


1- Tapu Kaydı:

Tokat ili, Merkez ilçesi Kaleardı Mahallesi Ortatepe mev-kiinde tapunun; Pafta No: 62, Parsel No: 183'de, Ada no: 1030, Cilt/sayfa No: 44/4268’de 7574,83 m2 yüzölçümlü cinsi kargir fabrika binası ve arsası olarak kayıtlı taşınmaz.


Hali Hazır Durumu:


Taşınmaz Tokat Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım- TOKAT adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz Tokat Organize Sanayi Bölgesi imar planı dahilinde ayrık nizam, arsa alanının 0.50 oranında yapı imarlı arsa vasfında taşınmazdır. Taşınmaz üzerinde Betonarme karkas yapı tarzında yapılmış fabrika ve hammadde deposu binası ile yığma tuğla kargir inşaat tarzında yapılmış idare binası ve nizamiye bi-nası olarak kullanılmakta olan örtülü yapılar bulunmaktadır. Taşınmazın arsa çevresi duvarı dahil, örtülü yapılardan arta kalan bölümünün açık otopark, yürüyüş yolları ve açık depolama sahası olan bölümleri beton parke kaplama ve bordür döşemeleri yapılarak çevre düzenlemesi yapılmıştır. Taşınmaz üzerindeki 4 katlı örtülü yapının borçlu tarafından kullanılmaktadır ancak kapalıdır. 1, 2, 3. katlar ise kiracılar tarafından depo olarak kullanılmaktadır. Taşınmazın elektrik ve su abonesi mevcut olup taşınmaz elektrik, su, telefon, yol gibi her türlü hizmetlerden faydalanmaktadır. Taşınmaz Tokat Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısımda Sanayi parseli arsa vasfında taşınmazdır.


İmar Durumu:


Taşınmaz şehir imar planı dahilinde, imar planının “31.K.IV Tadilat paftasında Tokat Organize Sanayi Bölgesinde TAKS (Taban alanı kat sayısı): 0,50 olan ön bahçe mesafesi= 15,00 metre, yan bahçe mesafesi= 7,50 metre olan yapı imarlı Sanayi Arsası vasfında bir taşınmazdır.


Muhammen Bedeli: 2.364.372,00 TL

Satış Saati: 10.00 -10.10 Arası


Satış Şartları:


1-Satış 13.08.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında TOKAT ADLİYESİ ZEMİN KAT KORİDORU adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23.08.2012 günü TOKAT ADLİYESİ ZEMİN KAT KORİDORU adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20’si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(İİK m.126)

B: 41736 



İlan için tıklayın



Geri Dön