29 / 03 / 2024

Malatya Büyükşehir Meclisi 10 Şubat'ta toplanıyor!

Malatya Büyükşehir Meclisi 10 Şubat'ta toplanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı’nın II. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı. Malatya Büyükşehir Meclisi, Şubat ayı toplantısını 10 Şubat 2016 Çarşamba günü yapmayı kararlaştırdı.




Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı’nın II. Birleşimi, 19 Ocak Salı günü Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı.

 

Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantı öncesinde, Güneydoğuda meydana gelen terör olaylarını kınayan Meclis Başkanı Hasan Göğüs yaptığı konuşmada; “Terör örgütleri şehirlerimize girip hendekler kazarak özerklik ilanlarında bulunuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklaline kıymak isteyenlere, kendini aydın olarak gören bazı eğitimciler de bildiri yayınlayarak destek vermekteler. Eğitimciler milletin aydınlık yolda yürümesini sağlayacak insanlardır. Terör örgütlerini ve destek verenleri nefretle kınıyorum” dedi.

 

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs’ün kısa konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar maddelerinin ağırlıklı olarak görüşüldüğü meclis toplantısında, bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. 



Gündem maddeleri arasında yer alan MOTAŞ sermayesinin 42 milyon 400 bin TL’den 47 Milyon 400 bin TL’ye yükseltilmesi kabul edildi.

 

H Ticari Plaka ücretlerindeki İşletme izin belgesi ücreti olan ve bir defaya mahsus alınan bir kısmının peşin, geri kalanını ile kapasite artırım bedelinin ise 48 ay eşit taksitle tahsil edilmesi kararlaştırılırken, Karayolu Yolcu Taşımacılığında Kullanılan Terminallere ilişkin Tavan Ücret tarifeleri hakkında tebliği ile terminal giriş ve çıkışlarında uygulanacak ücret tarifesindeki değişiklik de meclis tarafından kabul edildi.

 
Meclis Üyelerinden teşekkür

 

Meclis toplantısı sırasında, AK Partili ve CHP’li Meclis Üyeleri yaptıkları konuşmalarda; Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından özellikle ilçe ve kırsalda gerçekleştirilen yol açma, genişletme, asfaltlama, tamir ve bakım çalışmalarında gösterilen üstün gayret ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolların kısa sürede açılmasından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür ettiler.

 

Şubat Ayı Meclis toplantısı 10 Şubat’ta yapılacak

 

Malatya Büyükşehir Meclisi, Şubat ayı toplantısını 10 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

 


Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön