19 / 04 / 2024

Malatya Darende'de şehirarası mevki riskli alan ilan edildi!

Malatya Darende'de şehirarası mevki riskli alan ilan edildi!

Darende'de şehirarası mevki kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildi. Zaviye Mahallesi şehirarası mevkide riskli alan ilan edilmesiyle ilgili hazırlanan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.



Darende'de şehirarası mevki kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildi. Zaviye Mahallesi şehirarası mevkide yaklaşık 28 dönüm 38 hazinenin bulunduğu alanın kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilmesiyle ilgili hazırlanan proje, Şehircilik Bakanlığına sunuldu. 


Bu kapsamda 38 hane sahibiyle Darende İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi. 

Darende Belediye Başkan yardımcısı Durmuş Doğan, söz konusu alanın riskli alan ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm kapsamında ilçenin daha çok gelişeceğini hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini alanın tamamen peyzaj projeleri ile yeşil ve park alanı olacağını bildirdi. 


Zengibar Kalesi ve Somuncubaba Külliyesi girişindeki bulunan sahanın imara açılmayacağını aktaran Doğan, ayrıca kentsel dönüşümün Darende'nin bir çok alanında yoğun bir şekilde başlatıldığını şehir çarşısının bu kapsamda yenileneceğini aktardı. 

Toplantıda hak sahipleri, konuyla ilgili endişelerini iletti, belediye başkanı ve yönetimine güvendiklerini kendilerinin de Darende'nin gelişmesi ve kötü görüntüden kurtulmasını istediklerini ancak mağdur edilmemelerini istedi.


Malatya Sonsöz


Geri Dön