20 / 04 / 2024

Malatya Doğal Yaşam Alanı projesi tam gaz!

Malatya Doğal Yaşam Alanı projesi tam gaz!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ve ilgili daire Başkanları ile birlikte sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanın da yapılan çalışmaları yerinde inceledi




Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ve ilgili daire Başkanları ile birlikte sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanın da yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 
Çakır: Sokak Hayvanları için doğal bir yaşam alanı oluşturuyoruz

 

Yeni Köy Mevkiinde yapımı devam eden sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanında incelemelerde bulunan Başkan Çakır, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız 2009 yılından itibaren yoğun bir şekilde devam ediyor. Sokak hayvanlarının bakımı, tedavileri ve kısırlaştırılmasına yönelik çalışmalarımız her geçen yıl artıyor. Her yıl ortalama olarak 500-1000 civarında sokak hayvanının tedavisini mevcut bakım merkezinde yapıyoruz. Bu merkez her yıl artan sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerine yeterli gelmemeye başladı. Özellikle sokak hayvanlarının daha iyi rehabilite edilebilmesi, bakılması için daha büyük ve özel bir yere ihtiyaç vardı. Şu an çalışmaların yapıldığı Sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanı yaklaşık 130 bin metrekare üzerine kurulmakta ve Türkiye’de örneği çok az olan bir merkez. En kısa zamanda bu bakım merkezini Malatya’mıza kazandırmış olacağız.

 

Bu merkezin hizmete girmesi ile birlikte sokaklardaki hayvanları trafiğin tehlikesinden de koruyarak gerekli bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra hayatlarını doğal yaşam alanlarında sürdürmeleri sağlanmış olacak. 

 

Sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanı içerisinde Personeller için idari bina, Ameliyathane, ilk kabul, müşahade, kapalı barınak kısımları ile karantina ve uyuz bakım binaları bulunmakta. Ayrıca bakım merkezinde hayvanların cinslerine, büyüklüklerine göre oluşturulacak bölgelerde hayvanların yaşamalarını amaçlıyoruz” dedi.

 



Malatya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön