26 / 04 / 2024

Malatya Girişim Grubu, fakülte inşa edecek!

Malatya Girişim Grubu, fakülte inşa edecek!

Malatyalı 32 işadamının kurduğu Malatya Girişim Grubu, İnönü Üniversitesi'ne bağlı eğitim verecek bir fakülte inşaatına hazırlanıyor



Malatyalı 32 işadamının kurduğu Malatya Girişim Grubu, kente bu defa da eğitim yatırımı yapacak, ilk projesi MalatyaPark Alışveriş Merkezi'nin (AVM) açılışını geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kestiği kurdele ile gerçekleştiren Grup, İnönü Üniversitesi'ne bağlı eğitim verecek bir fakülte inşaatına hazırlanıyor. Açılıştan sonra Malatya Valisi Ulvi Saran'ın Anemon Hotel'de verdiği akşam yemeğine de katılan Başbakan Erdoğan'ın, Malatyalı işadamlarından yeni projeler istediği öğrenildi.

ÖNCE, CAMİNİN YENİLENMESİNİ İSTEDİ

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, önce MalatyaPark AVM'nin yakınındaki caminin yenilenmesi için Girişim Grubu'na ricada bulundu ve caminin AVM'ye uyum sağlayacak biçimde elden geçirilmesinin gerekliliğine değindi. Kentin ileri gelen bürokratları ve işadamlarının yanı sıra, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile Grup'un bazı hissedarlarının da katıldığı yemekte, akademisyenler de bulunuyordu. Bu sohbetin üzerine bir akademisyen, Malatya'da yeni bir fakülteye ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, bu öneriyi de dikkate sundu. Bunun üzerine, Erman Ilıcak ricayı kırmadı ve katılımcı olmak isteyen diğer üyelerle birlikte yeni bir fakülte sözü verdi. Malatya Girişim Grubu'nun 200 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği kentin ilk AVM'si olan projesi MalatyaPark, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin de ilk karma kullanımlı projesi olacak. Proje kapsamında, ayrıca, beş yıldızlı bir otel, tam donanımlı bir hastane ve lüks konseptte 200 daire yapılacak. Bu kalemlerle birlikte toplam yatırım miktarının 250 milyon doları aşması bekleniyor. 2004 yılında kurulan Malatya Girişim Grubu'nda Erman Ilıcak'ın yüzde 10, Ilıcak Ailesi'nden diğer üyelerin ise yüzde 32 hissesi bulunuyor.

Siyaset değil ekonomikonuştular

Yemeğin verildiği akşam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı masada oturan iki önemli Malatyalı işadamı olduğu belirtildi. Bunlardan biri Malatya Girişim Grubu ve aynı zamanda Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, diğeri ise Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık idi. Katılımcılar, Başbakan Erdoğan'ın gecede bulunduğu süre boyunca siyasi konulara girmediği, işadamları ile sohbet ettiği ve Malatya'nın sorunlarına yönelik görüşmeler yaptığını ifade etti.
Menekşe Ataselim/HaberTürk


Geri Dön