16 / 04 / 2024

Malatya hal binasının teslimi davalık oldu

Malatya hal binasının teslimi davalık oldu

Malatya'da yapılan ihaleyle 52 milyon 500 bin liraya eski hal binasının yerini alan Acteeum Group (ACT) Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ticaret A.Ş, araziyi zamanında teslim alamadıkları gerekçesiyle Malatya Belediyesine tazminat davası açtı



Acteeum Group (ACT) yetkilileri, geçen yıl nisan ayında yapılan ihalede Malatya Belediyesine ait 34 bin metrekare alanı olan eski yaş sebze ve meyve hali binasının yerini 52 milyon 500 bin liraya satın aldıklarını hatırlattı. Belediyenin araziyi bu yılın ocak ayında boşaltması gerektiğine değinen yetkililer, şöyle konuştu: "Bu tarih geldiğinde bize arazinin boşaltıldığını, teslim alabileceğimize ilişkin mektup gönderdiler. Ancak teslim almak için geldiğimizde arazinin teslim alınacak durumda olmadığını gördük. Noter kanalıyla arazinin üzerinde Malatyaspor idari binası ve caminin hala faaliyette olduğunu tespit ettik, bunu kendilerine bildirdik. Ticaret Mahkemesine tazminat davası açtık.Tazminat miktarını mahkeme takdir edecek. Sorun arazinin bize zamanında teslim edilmeyişi."

"Malatya iki alışveriş merkezini kaldıracak mı?"

Eski sebze ve meyve hali binasının yerine alışveriş merkezi yapacaklarını anlatan yetkililer, "Ancak şu anda farklı bir rekabet durumu oluştu. Malatya Girişim Grubu, aldığı Sümerbank arazisine önce fabrika ruhsatı aldı. Sonra o ruhsatla alışveriş merkezi inşa etti. Fabrika ruhsatını belediye kanalıyla alışveriş merkezi ruhsatına çevirdiler. Malatya iki alışveriş merkezini kaldıracak mı? Tabii yine de biz yatırımımızdan vazgeçmiş değiliz" dedi. Yetkililer, küresel mali kriz nedeniyle oluşan pazar koşullarının da yatırım noktasında sıkıntı oluşturduğunu belirtti. Araziye alışveriş merkezinin yanı sıra farklı yatırımlar da düşündüklerini anlatan yetkililer, yatırımın miktarını şimdilik değerlendirdiklerini dile getirdi.

"Dava açtıklarına dair bilgi gelmedi"

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Acteeum Group (ACT) firmasının araziyi teslim aldığı tarihte çalışmasına engel bir durum olmadığını düşündüğünü anlatarak, "Onların işlerini geciktirecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü teslim alacakları tarih geldiğinde belediye tarafından kendilerine teslim yazısı gönderilmiş. Bize dava açtıklarına dair bilgi gelmedi. Geldiği zaman karşı görüşlerimizi bildiririz" dedi. (AA)


Geri Dön