19 / 04 / 2024

Malatya Hekimhan Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

Malatya Hekimhan Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

Malatya Hekimhan Belediyesi metruk binaların yıkımına devam ediyor. Konuyla ilgi Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 'Vatandaşlarımız yıkım sırasında gerekli önlemlerini alsın ve yıkım ekibine zorluk çıkartmadan yardımcı olsunlar' açıklamasını yaptı.



Hekimhan Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Mahallelerde bulunan atıl binalar belediye ekiplerimiz tarafından yıkılarak ilçede bu binaların tehdit oluşturulmasının önüne geçilmek isteniyor. 

Hekimhan Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre, mahalleleri tehdit eden binalar Hekimhan belediyesi Fen işleri ve Zabıta ekipleri tarafından yıkılıyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binalara müdahale edilmesini isteyen Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 'Vatandaşlarımız yıkım sırasında gerekli önlemlerini alsın ve yıkım ekibine zorluk çıkartmadan yardımcı olsunlar' şeklinde konuştu.

Bu yıkımların yasal olduğunu açıklayan Başkan Karadağ, 'Mahallelerimizde, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Metruk binaları muhtarlarımız aracılığıyla tespit edip, incelemelerimiz ve yine gerekli yasal izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmelidir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz' dedi.


Geri Dön