25 / 04 / 2024

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İskenderun Belediyesi, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaları yıkıyor.



 

İskenderun Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımını sürdürüyor. İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Yenişehir Mahallesinde bulunan iki metruk binayı yıktı. İskenderun Belediyesi'nde yer alan habere göre, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Mahallelerimizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları yapılan incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

İskenderun Belediyesi sınırları içerisinde yer alan, mahalle sakinlerinin emniyeti ve sağlığı açısından risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları muhtarlarımız aracılığıyla tespit edip, ev sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. “diye konuştu.

Başkan Seyfi Dingil,” Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” dedi.


Geri Dön