26 / 04 / 2024

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 



Malatya'da 2 katlı bina çöktü.  Sabah'tan Tahir Özçelik'in haberine göre; binanın enkazında olan 13 kişi sağ olarak kurtarıldı. Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde olan 2 katlı bina dün saat 17.00 esnasında büyük bir gürültüyle çöktü. Bölge toz bulutuyla kaplıyken seyir halindeki araçlar da kaldırımlara çarparak durabildi. Giriş katında tavukçu ve pideci, üst katında ise kıraathane olan binanın enkazında kalanların kurtarılması için bölgeye itfaiye, UMKE, AFAD, Jandarma ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. 264 personelin katıldığı çalışmalarda 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Malatya da 2 katlı bina çöktü!

BAKAN YARDIMCISI BÖLGEDE

Ambulanslarla hastanelere sevk edilen yaralılardan 8'i tedavilerinin ardından taburcu edildi. Biri yoğun bakımda olmak üzere 5 kişinin tedavileri devam ediyor. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bölgeye gelerek inceleme gerçekleştirdi. Çataklı, binada 21 kişinin olduğunu 8 kişinin kendi imkanlarıyla dışarı çıktığını, 13 kişinin kurtarıldığını söyledi. Çataklı, "Ulaşılamayan bir kişi yok" dedi. Enkazdan kendi imkânlarıyla çıkan Şemseddin Bozdemir (52) yaşadığı dehşet anlarını şöyle anlattı: "Tabya üzerimize çöktü. Duvar patladı, o patlaktan çıktık. 2 arkadaşımı da tutup yukarıya çatıya çıkardım." Görgü tanıkları, 50 senelik binanın giriş katındaki tavukçu dükkânında tadilat yapıldığını, işyeri sahibinin dükkânda yer açmak için bir kolonu kestirdiğini iddia etti.

Malatya da 2 katlı bina çöktü!

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu tadilatı gerçekleştiren ve enkazdan hafif yaralı olarak çıkarılan işyeri işletmecisi Hikmet Doğan ile 3 çalışanı gözaltına alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN: DEVLET YANINIZDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı telefonla arayarak binanın çökmesi ve enkazda devam eden arama- kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlara destek olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Gaziantep'te yeni inşa edilen 5 katlı bina çöktü!


Geri Dön