20 / 04 / 2024

Malatya’da, Özalper ve Çarmuzu semt konakları tamamlandı!

Malatya’da, Özalper ve Çarmuzu semt konakları tamamlandı!

Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Mahalleleri’ nde Semt Konağı yaparak hizmete sunan Malatya Belediyesi, Çarmuzu ve Özalper Mahalleleri’ nde de Semt Konakları’ nın inşaatlarını tamamladığını bildirdi...




Malatya’da, Özalper ve Çarmuzu mahallelerinde yapılan semt konaklarının tamamlandığı bildirildi.


Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, daha önce Yeşiltepe, Melekbaba ve Salköprü Mahalleleri’nde 3 adet Semt Konağı yaparak hizmete sunan Malatya Belediyesi tarafından, Çarmuzu ve Özalper Mahalleleri’nde yapımı sürdürülen Semt Konakları’nın inşaatlarının da tamamlandığı kaydedildi.


Şu ana kadar 5 adet semt konağı ile 18 adet çok amaçlı sosyal tesisinin hizmete hazır hale getirildiği belirtilerek, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile ilgili çalışmaların ise yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.


Sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı tamamlanan Çarmuzu ve Özalper Semt Konakları, toplamda 990 metrekarelik alana sahip bulunuyor. 330 metrekare üzerine 3 kat olarak yapılan Semt Konakları, bölgede, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlenmesine imkan sağlıyor.


Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan Semt Konakları’nın, bodrum katında; 3 adet atölye, depo, mescit, spor salonu, kuaför dükkanı ile hazırlık odası, zemin katında; çok amaçlı salon, 3 adet idari büro ile acil müdahale odası, birinci katta ise 2 adet okuma salonu, kafe, kütüphane, etüt odası, internet salonu ile teras bulunuyor.


Özalper Semt Konağı’nın yüzde 98, Çarmuzu Semt Konağı’nın ise tamamen bitirildiği belirtilen açıklamada, konakların çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı, bu düzenlemelerin ardından önümüzdeki aylarda hizmete sunulmasının planlandığı kaydedildi.


Malatya Son Söz


Geri Dön