25 / 04 / 2024

Malatya’daki askeri hastaneye 58 milyon TL'lik yatırım!

Malatya’daki askeri hastaneye 58 milyon TL'lik yatırım!

Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Vahap Boztepe’ye ziyarette bulundu. Şahin, ziyareti sırasında Malatya’ya yapılan sağlık yatırımlarını anlattı.



Ak Parti Milletvekili Mustafa Şahin, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Vahap Boztepe’yi ziyaret etti. Şahin’e İl Başkanı Hakan Kâhtalıda eşlik etti. Şahin Ak Parti iktidarı boyunca Malatya’ya yapılan sağlık yatırımlarından bahsederek, “Bugün artık sağlıkta vatandaşın cebinde çıkan parayı minimize ederek, hizmetin en iyisini verme noktasındayız. Malatya’da askeri hastanesinin olduğu alanı aldık şuanda fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine dönüşecek inşallah. 58 milyonluk bir yatırımı gerektiriyor.” dedi


“HASTANELERİMİZ 7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA”

Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ziyarette sağlık alanındaki değişimlere değindi. Şahin yapılan çalışmalar ve yapılacak olan yatırım programından bahsederek şöyle konuştu, “Biz bugün Malatya’mız için sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında fikir alış verişinde bulunmaya geldik.  Tabi Malatya’mız yıllardır, cennet mekân rahmetli Turgut Özal’la beraber özellikle Turgut Özal tıp merkezinin ilimize kazandırılmasıyla beraber özellikle sağlık turizminin başkenti olması konusunda ciddi atılımlar yapıldı. Tabi 2002 ak parti iktidarı ile birlikte de özellikle sağlık alanında ilimizde büyük bir değişim yaşadık. Daha önce hasta doktor ilişkileri esnaf müşteri ilişkisine dönüşmüş ve her yerde polikliniklerden geçilmezken,  sağılıktaki değişimle beraber artık doktorların müşteri düşüncesini tamamen alıp oralara ihtiyaç duyulmadan hastanelerimizde yaptığımız değişikler vardı, bu da büyük bir başarı. Artık bugün özellikle yeni yaptığımız devlet hastanesiyle birlikte kimi 2 odalı kimi tek odalı 7 yıldızlı otel konforunda hastanelerimiz tam teşekkülü hizmet vermektedir.  Bugün artık sağlıkta vatandaşın cebinde çıkan parayı minimize edecek bir noktada hizmetin en iyisini almaya devam ediyorlar.”


ASKERİ HASTANE İÇİN 58 MİLYONLUK BİR YATIRIM LAZIM

Malatya’mızda şuana kadar sağlıkta verdiğimiz hizmetlere baktığımızda özellikle yatırımı devam eden ve halen planlanan 160 veya 180 milyon değerinde yatırımlarımız var diyen Milletvekili Şahin, “Şuanda da 120-150 milyon değerinde planı yapılan yatırımlar var. Bugün artık aile hekimliği sistemiyle her aile daha rahat hizmet veriyoruz. Evde bakım hizmetleri ile vatandaşlarımıza evinde hizmet verdiğimiz noktalara ulaştık. Malatya’da askeri hastanesinin olduğu alanı aldık şuanda fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine dönüşecek inşallah. 58 milyonluk bir yatırımı gerektiriyor. Şu anda onkoloji hastanesiyle ilgilide üniversitemizde onu yatırım projesi içerisine aldık. İnşallah onu da önümüzdeki süreç içerisinde yapmış olacağız. Şuandaki değişim ve dönüşümlerin, görev değişimlerinin ben hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Tekraren görevlerine yeni başlayan ve görevlerindeki arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.


“EN DEĞER VERDİĞİMİZ ALAN SAĞLIK VE EĞİTİM”

Boztepe’den sonra konuşan İl Başkanı Kâhtalı Malatya için çalışmalara devam edeceklerini belirterek şunları ifade etti, “bugün Mustafa Şahin Vekil’imin Malatya’da olması nedeniyle ve Malatya da yapmış olduğumuz sağlık yatırımları konusunda hem bilgi alalım istedik ve bu konuda daha nasıl destek olabiliriz, sayın vekilimin bu konudaki çalışmalarını ve Malatya ya yaptığı çalışmalarını biliyoruz. Bizler tabi Ak Parti hükümetleri döneminde en değer verdiğimiz konuların başında sağlık, eğitim, ulaştırma ve diğerleri geliyor. Bu anlamda sağlıkta çok büyük mesafe aldığımıza inanıyorum.  Bu yakın tarihte yeni devlet hastanemizin de eğitim ve araştırma hastanesini olması hasebiyle Malatya ya yine büyük katkı sunacağımız bir yer olacak. İnşallah bununla beraber diğer yatırımlarımız devam edecek. Malatya için çalışmalara devam edeceğiz”


Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Boztepe yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek “Şimdiye kadar ki bütün çalışmalarımızla sağlık hizmetinin daha kaliteli, daha iyi yürütülmesi konusunda bize hep destek olmuşlardır. Bu nedenle de kendilerine müteşekkiriz. Bundan sonraki süreçte de kendilerinden bu tür yardımları beklediğimi ben ifade edeyim. İnşallah el birliğiyle çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.



Malatya Son Söz


Geri Dön