20 / 04 / 2024

Antalya'da altyapıya 125 milyon TL'lik yatırım!

Antalya'da altyapıya 125 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediye Baskanı Prof Dr. Mustafa Akaydın altyapıya 125 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını açıkladı

 



Antalya Büyükşehir Belediye Baskanı Prof Dr. Mustafa Akaydın, 15 ayda alt yapı yatırımlarına 108 milyon 805 bin lira harcadıklarını açıkladı, Her ay ortalama 7 milyon 771 bin 852 lirayı kentin geleceği için yerin altına gödüklerini belirten Başkan Akaydın yıl sonuna kadar altyapıya harcayacağımız miktar 150 milyon liraya ulaşacak. 2013 yılına kadar altyapı için 125 milyon liralık yatırım daha planlıyoruz. 2013 sonunda bu miktar toplamda 275 milyon liraya ulaşacak" dedi.

Halen 500 bin kişiye hizmet veren Hurma Atıksu Tesisi'nin kapasitesini 1 milyon 400 bin kişiye çıkartacak ek tesis inşaatı için bugüne kadar 31 milyon lira tutarında harcama yapıldığını ifade eden Akaydın, "Ek inşaat tamamlandığında tesisin arıtma kapasitesi 3 katma çıkacak. Proje kapsamında inşa edilecek çamur çürütücü ünitelerinde atik çamurundan biyogaz elde edilerek, ısı ve elektrik enerjisine dönüştürülecek. Böylece yılda 6 milyon liralık elektrik tasarrufu sağlanacak. Ayrıca kurulacak güneş panelleri çamur kurutma tesisinde ve çamur çürütücülerin ısıtılmasında kullanılacak. Tesis kendi enerjisini üretmiş olacak" diye konuştu.

Lara Atıksu Tesisi'nde koku kontrol sisteminin montaj işlemleri tamamlandığını, tesiste tam donanımlı atıksu la-boratuvan kurulduğunu aktaran Akaydın, "Türkiye'de bir ilk olarak yeni yapılan 4 pompa istasyonu yer altına alınarak, koku kontrol sistemi, gürültü kirliliği kontrolü, otomasyon gibi parametreler ön plana çıkartıldı ve üzerleri yeşil alan oldu. Atil durumdaki TM-4 pompa istasyonu rehabilite edildi. Bu tesislere 15 ayda 53 milyon 943 bin 540 lira harcandı"dedi.
 
ASAT'ın kente 15 ayda toplam 341 kilometrelik yeni içme suyu hattı kazandırdığıni belirten Akaydın, "İçme suyu yatırımları için 28 milyon 793 bin 579 lira harcandı. Ayrıca, 1 Nisan 2009'dan bugüne kadar 96 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı ve parsel bağlantısı yapıldı. Bu çalışmalara l8 milyon 401 bin 793 lira harcandı. ASAT'ın mal alımları için 3 milyon 91 bin lira ödendi" diye konuştu.

Perge, Portakal Çiçeği bulvarları ile kızılarık Mahallesi'nde toplam 4.8 metre uzunluğunda taşıyıcı kolektörlerin yapımı için 4 milyon 575 bin 654 lira harcandığını, Perge ve Portakal Çiçeği bulvarlannda boyudan 3x3 metreye ulaşan, toplam 3160 metre uzunluğa sahip, saniyede 35 metreküp debi kapasiteli betonarme kutu menfezleri yapıldığını kaydeden Akaydın, "Kızilank'taki betonarme kutu menfezin tamamlanması ile de Kızılarık, Düdenbaşı mahalleleri ve Gazi Bulvarinın yağmur suları toplanarak Köroğlu Caddesi'ndeki menfeze bağlanacak. Her iki taşıyıcı kolektör hat bu yıl tamamlanacak" şeklinde konuştu. Akaydın, önümüzdeki günlerde imzalayacakları dış kaynaklı finansman ile de yeni içme suyu ve kanalizasyon şebekesi döşeyeceklerini belirtti.
Dünya-Duygu Şahin

Geri Dön