26 / 04 / 2024

Kastamonu'ya 200 milyon TL'lik yatırım!

Kastamonu'ya 200 milyon TL'lik yatırım!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş yaptığı açıklamada “Hayata geçireceğimiz dev projelerimizin ihalesi için gerekli talimatları verdik ve çalışmalar başladı. Bu doğrultuda yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımın startını vermiş olacağız” dedi.



Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında il gezilerine devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kastamonu ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile müşterek olarak hayata geçireceğimiz dev projelerimizin ihalesi için gerekli talimatları verdik ve çalışmalar başladı. Bu doğrultuda yaklaşık 200 milyon TL’lik yatırımın startını vermiş olacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hayırlı olsun ziyaretinde projelerden ve Kastamonu’yu ulaştırmak istediği seviyeden bahsettiğini söyleyen Başkan Babaş, "Sayın Bakanımız projelerimizi bir hayli beğenerek ve ilimize geldiğinde yapacağı toplantıda tek tek inceleyeceğini söylemişti. Bizlerde gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Sayın Bakanımıza sunumumuzu gerçekleştirdik. Tarihi bir değişimi ve dönüşümü şehrimizde başlattığımızı ve beş yıllık süre içerisinde neler yaptığımızı dile getirdik. Ardından yapmak istediğimiz Kale ve çevresini tam anlamıyla turizme kazandıracak projemizi sunduk.

‘Dünya Kenti Kastamonu’ hedefimizi buna bağlı olarak Dünya Kültür Miras Listesi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hedeflerimizi anlattık.

Sunumumuzun ardından Sayın Bakanımız, ilimizin zirveye yürüyüşündeki yolu tamamen açtı.  Kale ve çevresinde hazırladığımız projemize ve 3. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projemize çok ciddi katkı sunacağını açıkladı.

İlimizi hedeflerine hızla yaklaştıracak olan dev proje tamamlandığında ortaya çıkacak tarihi ihtişam ilimize gelen herkesi büyüleyecek” ifadelerini kullandı" dedi.

Başkan Babaş’ın açıklamalarının ardından konuşan Bakan Kurum, “Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, Kastamonumuzun bir çok projeyi kazanmasına vesile olmuştur. Görüyorum ki bir çok projeyi de yapmıştır. Şehircilik adına çok önemli çalışmalar Kastamonu’da yapılmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizler Kastamonu Belediyemiz ile birlikte ilimizi bir kültür aksı oluşturacağız. Şehrin tarihi kimliğini tam anlamıyla gün yüzüne çıkartacağız. Şehrin kendisini bulması adına Sayın Başkanın heyecanı ve projeleri gerçekten çok önemli. Dirilişin kenti, Evliyalar ve Şehitler Diyarı Kastamonu’ya gereken tüm desteği sağlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a belediyemize hibe edilen iki adet çöp kamyonu ve bizlere verdiği tüm destekler için teşekkür ediyorum” dedi.


Geri Dön