18 / 04 / 2024

Maltepe M'Expo Fuar'ın tanıtımı yapıldı!

Maltepe M'Expo Fuar'ın tanıtımı yapıldı!

Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi M 'Expo Center, The Marmara Otel'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç konuşma yaptı.



Ali Kılıç, M'Expo projesininin yatırım maliyetinin 900 milyon Euro olacağını belirterek,"M'Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi. merkezimizde sadece fuar alanı değil kongre salonu ve golf sahası da yer alacak" diye konuştu. 


Türkiye'nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe'de yapımı düşünülen kısa adı M'Expo Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, için Başkan Ali Kılıç, "Bir hayali birlikte gerçekleştirelim dedik ve böylece yola çıktık. Bu proje yaklaşık 1.5 sene önce seçim çalışmaları için Maltepe'ye geldiğimde şekillenmeye başlamıştı. Aday adaylığım döneminde mahallelerimize giderek, en önemli sorunları tespit ettik. Bunların başında işsizlik ve uyuşturucu sorunu geliyordu. Yaklaşık 3 aylık çalışma neticesinde, adaylığım netleşince, 22 maddelik bir seçim bildirgesi oluşturduk. Sonra 'dayatan değil danışan belediyecilik' anlayışıyla bu projemizi de sizlere gelmeden önce, işadamlarımızın, odalarımızın, meslek kuruluşlarımızın, esnaflarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin onayına sunduk" dedi. 



Geri Dön