29 / 03 / 2024

Maltepe'de imar ve planlama sorunları çözülecek!

Maltepe'de imar ve planlama sorunları çözülecek!

Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Hasan Gökkaya, “Maltepe’de değişim şart” diye konuştu. Bölgede imar planı sorunlarının çözüleceğini söyleyen Gökkaya, ada bazlı dönüşüm yapılacağını vurguladı.



Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Hasan Gökkaya, Maltepe için projelerini anlattı. Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gökkaya, basına yaptığı açıklamada “Maltepe’de değişim şart” dedi.

“Ulaşım, kentsel dönüşüm ve planlama, işsizlik ve yoksulluk sorunlarının yanı sıra belediyenin yönetim biçimin ve liyakat sorunlarının Maltepe’nin en önde gelen sorunları” diyen Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Gökkaya'nın açıklamaları şu şekilde:

''Yönetim tarzı değişecek''

''Maltepe’de temel sorunları çözmek, model bir kenti hayata geçirmek için öncelikli adım olarak belediyeyi yönetme tarzını değiştireceğiz, kamucu, halkçı ve toplumcu bir belediye anlayışını hayata geçireceğiz. Belediye Başkanı’ndan başlayarak bütün belediye yönetimini sorun yaratıcı değil, sorun çözücü ve çözüm odaklı yapacağız, eşit hizmeti öne çıkartacağız.

Maltepe Belediyesi’ni, kendi modern binasında hızlı ve etkin hizmet veren, mülklerini satan değil koruyan ve halkın kullanımına sunan, borçsuz bir belediye haline getireceğiz.

''Tüm projeler kamu yararı taşıyacak''

Bütün çalışmalarda ve projelerde eşit hizmet temel ilkemiz olacak ve Maltepe Belediyesi’nde yapılacak tüm projelerde kamu yararını gözeteceğiz. Yapılan tüm işleri Belediye Meclisi, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Mahalle Meclisleri ile şeffaf ve katılımcı bir şekilde paylaşacağız.

''Eşit hizmet anlayışı''

Maltepe’de ihtiyaç duyulan yeni toplumcu belediyecilik, aynı amaca yönelik, dinamik ve liyakatlı bir kadro üzerinden yürüyecek ve etkin bir belediyecilik yapılmasını sağlayacağız. Belediye şirketlerindeki tüm hizmet dışı personelin görevine son verecek, liyakat sahibi ve proje yönetebilecek, üretebilecek teknik personel ile analiz, etüt, tasarım, finansman ve uygulama kabiliyeti geliştirilmiş bir yapı ile çalışacağız.

''Ada bazlı dönüşüm başlayacak''

Maltepe’de yaşanan imar ve planlama sorunları ile kaçak yapılaşmalar, riskli yapılar ve ihtiyacı karşılamayan yapılaşmalara karşı emlak, imar, planlama ve riskli yapı birimleri bünyesinde oluşturulacak “Kentsel Dönüşüm - Tasarım Merkezi”mizde parsel bazlı değil ada bazlı, sosyal donatılarını sağlamış çağdaş dönüşüm projeleri oluşturulmasını sağlayacağız.

''Kent kültürü ortaya çıkacak''

Geldiğimiz şehirlerimizi, siyasi kimliklerimizi, etnik ve dini  kimliklerimizi geriye çekerek, yeni bir belediyecilik tarzıyla, yeni bir siyaset anlayışıyla kentin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkartacağız. Belediyecilik anlayışımızı,  “Ben Maltepeliyim” diyen herkesle birlikte yürüme üzerine kurgulayacağız.

''Kooperatif satış merkezleri kurulacak''

Ekonomik krizin arttığı ve yoksulluğun çoğaldığı bir dönemde son tüketiciye ucuz ve kaliteli gıda başta olmak üzere, tüketim ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanından Maltepe’ye getirip, Belediye üzerinden kuracağımız “Satış Merkezleri”nde Maltepelilere sunacağız.

Maltepeli, Edremit’in zeytinin ve zeytinyağını, Çanakkale’nin domatesini, Antalya’nın naranciyesini, Gaziantep’in fıstığını, Hatay’ın salçasını, Erzincan’ın tulum peynirini, Karadeniz’in çayını ve fındığını kooperatifler üzerinden en uygun fiyata aracız olarak doğrudan alacak. Böylece hem kooperatifteki küçük üretici, hem de Maltepe’deki son tüketici birlikte kazanmış olacaktır.

Maltepe Belediyesince planlanan ancak çeşitli nedenlerle başlanamayan, bitirilmeyen meydan, trafik, otopark, fuar merkezi, kreş ve sağlık merkezi gibi tüm projeleri 2 yıl içinde halkın kullanımına açacağız.''
 


Geri Dön