24 / 04 / 2024

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul Beykoz'da uzun senelerdir çözülemeyen mülkiyet ve imar sorunları nedeniyle geleceğe umutla bakamadıklarını söyledi.

Beykoz un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nuhoğlu, "Memleketlerine ya da farklı şehirlere göç etme imkanlarının olmadığı da düşünülecek olursa Beykoz'daki sorunların önemi daha iyi anlaşılır. Mülkiyet ve imar sorunlarının çözümü amacıyla çıkarıldığı söylenen birçok kanuna rağmen Beykozlular istenen rayiç bedeller altında ezilirken 'yandaş' denilen birileri ormanları ve içme suyu havzalarını tel örgülerle çevirerek talan etmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

Beykoz un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Beykoz'un imar ve iskan sorununa değindi.  Mahmut Tanal, Beykoz'un 2/B arazilerine ilişkin yasal düzenleme nedeniyle sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Beykoz un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ise konuyla ilgili olarak, Beykoz'da yaşanan mülkiyet sorunlarının yüzde 90'lık kısmına çözüm bulunduğunu, kalan bölümün ise hissedarların kendi aralarında uyuşamamaları sebebiyle sonuca ulaşamadığını dile getirdi.

Beykoz'un imar planlarının, yargıya intikal ettirildiğini dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Beykoz Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının inşaat ruhsatları ile ilgili sıkıntıların çözümü için gayret gösterdiğini ve çok yakın zamanda Beykoz'da inşaat için ruhsat verilebilecek duruma gelineceğini söyledi.

Beykoz'un 2 yeni imar planı askıya çıktı!


Geri Dön