18 / 04 / 2024

Maltepe'de kentsel dönüşüme 5 şart!

Maltepe'de kentsel dönüşüme 5 şart!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kentsel dönüşüm kriterlerini, ada bazında kentsel dönüşüm, evlerin çatılarına yağmur suyu paneller ve güneş panelleri, binalara otopark zorunluluğu ve yer altı çöp konteynerleri olarak açıkladı.



İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'de kentsel dönüşüm için 5 kriter belirlediklerini kaydederek, "Ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz" dedi. 


"Mahalle Buluşmaları" toplantısında, Maltepe'nin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusu hakkında bilgi veren Kılıç, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın fikri şu. Cebimden bir kuruş çıkmasın, evim yapılsın. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Eğer siz böyle yaparsanız, müteahhit de gelir yüzde 50 en az pay ister. Emsaller yükselir. 5 daire yapılacaksa, 10 daire yapılır, nüfus artar ve Maltepe bunu kaldırmaz. 


Bizim kentsel dönüşümde temel anlayışımız beş kriterden oluşuyor. Birincisi, ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. İkincisi evlerin çatılarına yağmur suyu biriktirecek paneller kurmayı düşünüyoruz. Üçüncüsü çatılara güneş panelleri kurmak istiyoruz. Dördüncüsü ve en önemlisi binalara otopark zorunluluğu getiriyoruz, sonuncusuysa artık çöplerimizi yer altına alıyoruz.


Tünaydın




Geri Dön