28 / 03 / 2024

Mamak Belediyesi 122.5 milyon TL'lik 4 projesinin açılışını yapacak!

Mamak Belediyesi 122.5 milyon TL'lik 4 projesinin açılışını yapacak!

Mamak Belediyesi, 122.5 milyon TL'lik yatırımı hizmete sunmak için gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla 4 açılış yapılacak.



Ankara Mamak, mayıs ayında açılış bayramı yaşatmaya hazırlanıyor. İlçede yapılan dev projeler, 4 ayrı açılışla hizmete sunulacak. HT Ankara'yı ağırlayan Belediye Başkanı Mesut Akgül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na açılış törenlerinin programlarını ilettiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız'dan tarih bekliyoruz. Toplu açılış törenlerinden iki veya üçüne Cumhurbaşkanımız, ikisine ise Başbakanımız katılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı toplu konut projeleri var. Bu toplu açılışlardan biri de Mamak'ta olacak" dedi. Akgül, "Toplam 700 bin metrekare alana sahip 118 park yaptık. Bu parklarımızı düzenleyeceğimiz toplu açılış töreninde halkımızın hizmetine sunacağız. İddialı projelerimiz çocuk müzesi, kent park birinci etap ve Plenatoryum" diye konuştu. 


3 PROJEYE AYRI AÇILIŞ

Geçen dönem Mamak için 250 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarının altını çizen Akgül, yeni dönemdeki yatırımlarının değerinin ise 122.5 milyon TL olduğunu kaydetti. Akgül, Mamak için önemli gördükleri üç önemli projenin hizmete girmesini toplu açılış törenine dahil edilmeyeceğini belirterek, kendi törenlerini düzenleyeceklerini kaydetti. Akgül, milletvekilleri, belediye başkanları ve halkla birlikte açılışı yapacaklarını söyledi. 


NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİ 

Selçuklu mimarisinden iz taşıyan merkez 12 bin metrekare alana sahip. Konferans salonu, düğün salonu ve kreşin yer aldığı merkez Necip Fazıl'ın öldüğü 24 Mayıs'ta açılacak. 

20 bin metrekare proje alanına sahip parkta, 10 bin metrekare rekreasyon alanı, aile merkezi, çok amaçlı mahalle konağı, amfi tiyatro, seyir terasları, fitness , alanı, çocuk oyun alanı, yeşil alanlar ve yatay asansör yer alıyor. Proje kapsamında 39 gecekondu yıkıldı. 


NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ 

3 bin metrekare alana sahip merkezde, aile ve gençlik merkezi, düğün salonu, havuzlu bahçe ve dinlenme alanları bulunuyor. Merkez 10 Mayıs Anneler Günü'nde açılacak. 


Habertürk Ankara


Geri Dön