24 / 04 / 2024

Mamak Gülseren Anayurt’ta 4. etabın ihalesi tamamlandı!

Mamak Gülseren Anayurt’ta 4. etabın ihalesi tamamlandı!

Kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Mamak Belediyesi ve TOKİ tarafından yaptırılan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi etap etap tamamlanıyor.





Kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Mamak Belediyesi ve  TOKİ  tarafından yaptırılan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi etap etap tamamlanıyor. Toplam 437 bin m² alanı kapsayan projede 4. etabının ihalesi yapıldı. İhalesi yapılan 4. etap kapsamında 447 konut, 1 lise, 1 ilköğretim okulu ve anaokulu, 1 cami inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Mamak’ta kavgasız gürültüsüz büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Sadece Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesi içerisinde binden fazla gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Amacımız hak sahiplerine en kısa sürede konutlarını teslim etmek. Bir yandan başladığımız etapların inşaatlarını tamamlıyoruz bir yanda da yeni etaplara başlıyoruz” dedi.

  
5. Etabın da ihale çalışmaları başladı

Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesinin yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan ve yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanından oluşuyor. Proje içerisinde bulunan 1237 gecekondunun 1200’ü hak sahipleriyle anlaşılarak yıkıldı.  İhalesi tamamlanan 4. etabın ardından 5. etabın da ihale çalışmaları başladı. 4. ve 5. etaplarda toplam 2010 konut, 3 okul ve 1 cami yapılacak. 



Mamak Belediyesi


Geri Dön